Skarga o wznowienie postępowania - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 23 sty 2014, 14:25

nie kłam kun, nos ci rośnie i z uszu się dymi.
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 14:47

ja tez mam taka skarge, macie może już uzasadnienie do omwoy wznowienia postępowania??
~xyz

Napisano: 23 sty 2014, 15:34

Na wniosek o wznowienie postępowania wszyscy mieli czas do 16 stycznia 2014r. czas minął i tyle koniec terminu na odwołania jeśli ktoś nie wyrobił się do 16.01.
~W.w

Napisano: 23 sty 2014, 17:49

Elmer jakoś nie zuważyłem, gorzej że u rudego pinokia też nie widać ale może sobie obcina.
Ale TY taki mądrala nie zauważyłeś, że to cytat.
A tu jeszcze jeden.

\"W świetle przepisów art. 190 ust. 3 i ust. 4 Konstytucji RP wyrok Trybunału Konstytucyjnego stwierdzający niezgodność określonego przepisu ustawy z Konstytucją, wprowadza z dniem ogłoszenia tego wyroku, w trybie art. 190 ust. 2 Konstytucji, zakaz stosowania niekonstytucyjnego przepisu ustawy także w postępowaniu sądowoadministracyjnym wszczętym i niezakończonym prawomocnie przed ogłoszeniem tego wyroku (por. wyrok NSA z dnia 16 kwietnia 2009 r. I OSK 586/08, LEX nr 526408).\"

I jeszcze jeden

\"Tym samym przepis prawa uznany za niekonstytucyjny nie może być stosowany, poczynając od daty jego uchwalenia. Ponadto skoro wyrok Trybunału ma skutki retroaktywne, to zachodzi konieczność ponownego rozpoznania sprawy z pominięciem już niekonstytutywnego przepisu\"
~kun

Napisano: 23 sty 2014, 21:06

tylko jeszcze byś powiedział z czego cytat manipulatorze....
No tak jest to cytat z wyroku WSA, który rozpatrywał skargę na decyzję wygaszającą świadczenie.
Jak nie była wydana decyzja wygaszająca i nie było odwołania to manipulatorze tymi cytatami możesz sobie ubikację wykleić. Jak chcesz komuś pomagać to rób to z głową. Inaczej zasłużysz tylko na miano manipulatora i wichrzyciela.
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 21:12

~Elmer Masz okazje sie wykazać wiedzą i pomocą dla WO.Była decyzja wygaszajaca , było odwołanie do SKO .Proszę masz pole do popisu.Twoje minut
~wykluczona opiekunka

Napisano: 23 sty 2014, 21:13

~Elmer Masz okazje sie wykazać wiedzą i pomocą dla WO.Była decyzja wygaszajaca , było odwołanie do SKO .Proszę masz pole do popisu.Twoje 5 minut
~wykluczona opiekunka

Napisano: 23 sty 2014, 22:19

No Elmer dawno sie tak nie uśmiałem.

\"manipulatora i wichrzyciela\"

Jak juz sie powołałeś na ten wyrok to może warto przeczytać sentencję to ledwie kilka zdań i będziesz wiedział czego dotyczyła rozprawa.
Ale jeżeli dalej negujesz wartość wyroku ze względu na przedmiot rozprawy to nastepny cytat, który nie powinien budzic wątpliwości

\"Z tegoż względu nie ma żadnej wątpliwości, iż orzeczenia Trybunału wiążą sądy administracyjne i mają dla ich orzecznictwa nierzadko charakter prawotwórczy. Powszechne związanie orzeczeniami Trybunału Konstytucyjnego powoduje, że sądy administracyjne zobowiązane są do ich respektowania jako elementów kształtujących stan prawny oceniany przez sąd. Oznacza to, że sąd administracyjny, dokonując kontroli zgodności z prawem działalności organów administracji publicznej, zobowiązany jest do uwzględniania tych orzeczeń na równi z aktami normatywnymi wymienionymi w art. 87 ust. 1 Konstytucji RP\"

I skoro wiążą sądy administracyjne to powinny wiązać organy administracji publicznej I-szego stopnia
~kun

Napisano: 23 sty 2014, 23:45

Tylko ze tutaj mamy pewną nieprawidłowośc, a co kłóci sie z wyrokiem trybunału. Sąd reaktywował decyzję, gdy tym czasem trybunał nakazał całkiem cos innego, a mianowicie stworzyć przepis, na podstawie którego mozna by ponownie nabyc uprawnienia, a tym samym nową decyzje.
~m&m

Napisano: 24 sty 2014, 12:20

Trybunał stwierdził, że \"sam wyrok nie stanowi podstawy\" to teraz jest element z którym stanowi.
~kun

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x