SZO na żonę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 22 sty 2014, 9:51

Można przyznać mężowi na żonę? Przyznalibyście?
~kia

Napisano: 22 sty 2014, 9:53

nie dalem odmowe isko przyznaje
~gops

Napisano: 22 sty 2014, 10:00

przyznałam ministerstwo wyjaśnieniach nie zabrania. przez kilka lat odmawiałam przyznania św. pielęgnacyjnego żonie na męża SKO za kazdym razem przyznawało aż w którymś momencie zorietowało się że jest to niezgodne z prawem i utrzymało w mocy moją decyzję kobieta odwołała się do WSA więc SKO dla świętego spokoju przyznało jej . Teraz po nowemu przyznałam kobiecie szo ona rzeczywiście opiekuje się mężem i nie może pracować
~ana

Napisano: 22 sty 2014, 10:14

jest wyrok trybunału ,że zona nie może brać i na szkoleniu kategorycznie zabroniono wydawać pozytywna decyzje opierając się na kc - brak obowiązku alimentacyjnego.
~gops

Napisano: 22 sty 2014, 10:18

wrzuć wyrok TK
~Elmer

Napisano: 22 sty 2014, 10:25

ponawiam wrzuc wyrok TK
u mnie będzie wniosek składał mąż na żonę
~olo

Napisano: 22 sty 2014, 10:29

ja też chcę ten wyrok. U mnie faktycznie mąż musiał zrezygnować - nie mają dzieci, a jeszcze doszła matka męża do opieki. Sam już sobie nie radzi, jest na skraju załamania. Prywatnie boje się o niego by sobie nie zrobił krzywdy. Bieda tam aż piszczy. Długów co nie miara. Kobieta młoda - a po udarze. Padaczka, itp. Matka - schizofrenia. Jeśli komuś się należy to właśnie im.
~kia

Napisano: 22 sty 2014, 10:30

przepraszam był to wyrok wojewódzkiego Sądu - uzyskałem informacje na szkoleniu z p.Mazurkiewiczem .
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/9DDB41BD04
~gops

Napisano: 22 sty 2014, 10:37

dzięki, ale tu chyba chodzi o coś innego - zaprzestanie pracy i sprawowanie opieki i to nad babcią. A mi chodzi o męża nad żoną lub na odwrót
~kia

Napisano: 22 sty 2014, 10:40

no tak ale sąd odnosi sie do obowiązku alimentacyjnego ,że mimo tego ,że nie ma zaprzestania pracy to najważniejszą rzeczą jest obowiązek alimentacyjny tak na szkolniu przedstawił p.mazurkiewicz .
~gops

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x