skierowanie ale już nie chcę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 09 cze 2015, 9:09

Skierowałam Pana do pewnego dps. wysłałam decyzję skierowującą do tamtejszego pcpr. Odpisano mi ze okres oczekiwania 6 m-cy. Nie mogę tyle czekać z tym panem. Co teraz powinnam zrobić:
-uchylić decyzję skierowującą na podstawie pisma z pcpr o okresie oczekiwania, który jest dla nas zbyt długi?
- czy po prostu uznać ze sprawa zakończona, bo go nie skierowali od razu (na podstawie mojego skierowania) i wydać nową decyzję skierowującą do innego pcpru?
Mamy różne opinie...a prawnika chwilowo brak
oppsen

Napisano: 09 cze 2015, 12:12

uchylić bo rezygnujecie z umieszczenia u nich. Chyba :)
yhy

Napisano: 09 cze 2015, 13:33

a nie zostawić bez rozpatrzenia? ich pismo, że jest na liście oczekujących i tyle- koniec sprawy. i wydajesz od nowa skierowująca do innego dps. Ale niech się wypowie ktos jeszcze
gieniak

Napisano: 09 cze 2015, 13:52

Już nie wiem, za dużo różnych opinii. Czy wszcząć postępowanie i wydać decyzję zmieniającą skierowanie na inny dps? wie ktoś help !!!!
oppsen

Napisano: 09 cze 2015, 19:23

uchylić na wniosek strony ( bo może on chce tyle czekać )
wszcząć nowe postępowanie, nowy wywiad, nowa decyzja
nie mozna wydać w jednej sprawie kilku decyzji kierujących do rożnych dpsów

bez rozpatrzenia? - to na etapie samego wniosku, a nie już "po"decyzji
fiołek1

Napisano: 11 cze 2015, 14:56

Bo najpierw się wysyła pismo z zapytaniem o miejsca a dopiero potem się wydaje decyzję kierującą ;)
Mądryposzkodzie

Napisano: 15 cze 2015, 13:04

Ja zmieniałam decyzję w części dotyczącej zmiany miejsca skierowania i do PCPR wysyłałam pismo z prośbą o przesłanie dokumentów do tego PCPR, gdzie osoba ma zmienione skierowanie. Do dokumentów dołączałam decyzję zmieniającą i bez problemu zostało załatwione.
Danka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x