Osoby które pobierały i pobierają zasiłek dla opiekuna nie zgłosiły tego faktu w KRUS.KRUS wystosował do nas pisma z zapytaniem czy wymienieni przez nich rolnicy pobrali u nas świadczenia. Najprawdopodobniej osoby te zostaną wyrejestrowane z KRUS.Nie wiem kto da pieniądze na opłacenie składek na ub.e-r i zdr. za okres wstecz.Czy też macie takie przypadki????
Ale wstecz?, przecież osoba przedłożyła zaświadczenie z KRUS że tam podlegała ubezpieczeniu.Czy to nasza wina że ze KRUS je wyrejestrowuje.Czy mamy podstawę do opłacania składek za okres wstecz????
my nie płacimy składek wstecz opłacali w KRUS , a że teraz ich wszystkich wywalają z ubezpieczenia to problem rolników nie nasz . My płacimy od dnia w którym złożyli podanie o objęcie ich ubezpieczeniem.
Prosze o pomoc.Czy ktoś mial taką sytuację.Wychodzi na to ze bedę musiała opłacic składki za rolników wstecz.Nie mam w planie pieniędzy i podejrzewam ze jak wskoczy mi raptem 20 osób za które będe musiała opłacic ZUS /min. zdrowotne od V/14 moj UW nie da mi pieniędzy bo nie będzie miał skąd.POMOCY
składki na ubezpieczenie społeczne płacimy z paragrafu 4110 i za pracowników i za świadczeniobiorców, czyli można zgłosić wniosek o przesunięcie między paragrafami planu budżetowego z 3110 na 4110 i opłacis ub. społeczne , a może się mylę ?