Dzisiejsza odpowiedź ZUS
Informujemy, że mogą Państwo korzystać z systemowych usług dedykowanych organom realizującym zadania z zabezpieczenia społecznego tj. usługiZ1. Z1p. Te usługi zawierają w odpowiedzi właśnie wysokość składki zdrowotnej. Dostęp do tych usług jest nadawany lokalnie do systemów dziedzinowych, które są zintegrowane z systemem Emp@tia MRiPS. W związku z tym, prosimy o pozyskiwanie tych danych za pomocą usług elektronicznych Z1, Z1p.
Czy ktoś może mi coś rozjaśnić? Jakiś może nowy dostęp do ZUS, gdzie już nie będzie wychodziło "wiele kodów"?
skł. zdrowotna odp. ZUS
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: śr
- Kontakt:
Re: skł. zdrowotna odp. ZUS
Moim zdaniem to jest takie "pouczenie" nas, żebyśmy nie nadużywali dobroci ZUS-u, że nam udostępnia składki i występowali tylko wtedy, gdy jest to konieczne. Ostatnio rozmawiałam z Panią z ZUS-u, gdyż nie odpowiedziała w pełni na zadane przez OK-WUD pytanie, i usłyszałam wiele sugestii, że występujemy jakoby do nich z zapytaniem nagminnie, bo niby tak jest szybciej niż przez Emp@tię.Zaznaczam, że do tej pory czekam na ich "szybką"odpowiedź na niektóre styczniowe wnioski.
Oprócz skł. zdrowotna odp. ZUS - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
bez rozpatrzenia
uzupełnienie podstawy prawnej w systemie
Przyznana informacja
Wnioski styczniowe po wezwaniach o uzupelnienie wniosku wyplacone w jednej racie
Co w aktach sprawy DO?
bezdomny na działce ogrodniczej
Cudzoziemiec- jakie dokumenty bierzecie?
kobieta samotna z dzieckiem bez zasądzonych alimentów
Archiwizacja dodatku osłonowego
Listy wypłat- II rata
działalność na ryczałcie
Drugi wniosek złożony, a pierwszy rozpatrzony
decyzja zmieniająca
Składa na podwyższony, brak CEEB. Informacja czy decyzja?
Czy liczyć ziemię?
Rodzina zastępcza