skład rodziny do zasiłku rodzinnego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 mar 2015, 12:22

Mam problem z Panią wychowującą "samotnie" syna. Pani jest w związku małżeńskim jednak nie mieszka z mężem, ma zasądzone alimenty na dziecko od jego ojca. Powiedzcie czy dobrze myślę- we wniosku o zasiłek rodzinny musi do składu rodziny wpisać męża i przedstawić jego dochody? Ona twierdzi, że prawnik jej powiedział, że nie musi do składu rodziny podawać męża
IWA66

Napisano: 25 mar 2015, 12:40

niestety musi, poki sa malzenstwem pan jest w skladzie rodziny i bierzemy jego dochody
awatar

Napisano: 25 mar 2015, 12:52

Dzięki za odpowiedź myślałam, że może coś się zmieniło w tym naszym bałaganie
IWA66

Napisano: 30 mar 2015, 12:12

Jeśli nie mają rozwodu a alimenty są zasądzone to i tak bierzemy dochody Pana i dodatkowo doliczamy dochód zasądzonych alimentów??
Gopskik99

Napisano: 30 mar 2015, 13:39

zapytaj o kontakt do tego "prawnika", bo niedouczony i wprowadza ludzi w błąd udzielając nieprawdziwych informacji.

Tak jak powiedział ten prawnik to można zrobić w funduszu alimentacyjnym - ale jeżeli ten małżonek jest zobowiązany do alimentacji na rzecz dziecka na które ubiega się o świadczenie
~o~

Napisano: 08 kwie 2015, 8:47

jesli z "nowym" partnerem nie maja wspolnego dziecka to jego dochodu ja bym nie wliczala. do dochodu doliczyla bym alimenty o ojca dziecka.
enen30

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x