Osoba nie chce złożyć wniosku o przyznanie stypendium, ponieważ wyliczyła,że dochód jej przekracza. W lutym kończy się jej umowa w związku z czym utraci dotychczasowy dochód.
Czy mogę przyjąć jej wniosek w lutym? Czy powinnam przyjąć we wrześniu i dać odmowę,aby później mieć podstawę do przyjęcia wniosku w m-cu lutym?
składanie wniosków na stypendium
Re: składanie wniosków na stypendium
ja w takiej sytuacji każę składać od miesiąca, kiedy zaczyna się spełniać kryterium
utrata dochodu w trakcie trwania roku szkolnego jest przesłanką uzasadniającą złożenie wniosku po ustawowym terminie
są wyroki na ten temat
utrata dochodu w trakcie trwania roku szkolnego jest przesłanką uzasadniającą złożenie wniosku po ustawowym terminie
są wyroki na ten temat
Re: składanie wniosków na stypendium
Dziękuję, tak też słyszałam na szkoleniu.
Dodam jeszcze,że w listopadzie do członków jej rodziny dojdzie ojciec dzieci, który przebywa w zakładzie karnym.
Czy dochód po opuszczeniu ZK wlicza się w dochód rodziny? Załóżmy,że otrzyma 7 zł na przejazd do domu...
Dodam jeszcze,że w listopadzie do członków jej rodziny dojdzie ojciec dzieci, który przebywa w zakładzie karnym.
Czy dochód po opuszczeniu ZK wlicza się w dochód rodziny? Załóżmy,że otrzyma 7 zł na przejazd do domu...
Oprócz składanie wniosków na stypendium - Stypendia przeczytaj również:
dec. przyznająca
Zasiłki szkolne
okresowy z ops świeżak
Stypendium a wyprawka
jak liczycie???
działalnośc zawieszona
dochód
Domownik -KRUS
odliczcie składki krus?
Zobowiązanie
decyzja wstrzymująca stypendium