z doświadczenia wiem, nie ma co się jarać, nikt za nas pracy nie przerobi
i nikt z mojego doświadczenia wiem nie podziękuje nam za to ... no może opr. od ludzi

może w innych gminach jest inaczej, to tylko zazdrościć
Taki wymóg nie wynika z absolutnie niczego, przy dobrej organizacji pracy, wniosek może wpłynąć 3 dni przed naliczeniem list i wypłata pójdzie. Można wniosek złożyć równie dobrze w listopadzie i nic się nie traci i dalej jest ciągłość, przy tym oczekiwanie na decyzję będzie krótsze. Z ludźmi trzeba rozmawiać językiem korzyści, wytłumaczyć co zyskają składając wniosek później, a przede wszystkim umiejętnie przekonać, że nic nie tracą.Deston pisze:I co trzeba poinformować jak jest. po zmianach będą musieli złożyć w sierpniu, żeby mieli wypłatę od listopada.
oczywiście masz rację i tak jest, ale nie w nowym OZ, kiedy mam np 500 wniosków do rozpatrzenia ...Iks pisze:Taki wymóg nie wynika z absolutnie niczego, przy dobrej organizacji pracy, wniosek może wpłynąć 3 dni przed naliczeniem list i wypłata pójdzie. Można wniosek złożyć równie dobrze w listopadzie i nic się nie traci i dalej jest ciągłość, przy tym oczekiwanie na decyzję będzie krótsze. Z ludźmi trzeba rozmawiać językiem korzyści, wytłumaczyć co zyskają składając wniosek później, a przede wszystkim umiejętnie przekonać, że nic nie tracą.Deston pisze:I co trzeba poinformować jak jest. po zmianach będą musieli złożyć w sierpniu, żeby mieli wypłatę od listopada.
Kula w płot. Wg nomenklatury pisu jestem lewakiem gorszego sortu.Deston pisze:Iks, czarująca PISownia
Czekamy w nowym OZ na jakieś 9 razy więcej cirka ebałt.jasiak pisze:oczywiście masz rację i tak jest, ale nie w nowym OZ, kiedy mam np 500 wniosków do rozpatrzenia ...
no to powodzenia !!!!Iks pisze:W naszym przypadku będzie do tego 2 osoby + kierownik.
To prawda, tyle, że w dwa miesiąceSoar pisze:z piątkę na rękę spokojnie wyciąga (i to bez premii).