Składka KRUS za kwartał, a decyzja ŚP do końca lutego - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 sty 2022, 17:52

Hej, może ktoś już taki temat przerabiał. Krus przesłał nakaz do zaplaty za osobę pobierająca śp za którą oplacamy składki do Krus.Zastanawiam sie czy kwota ktora mamy oplacic jest ok bo 303 za pełny kwartał, tylko w tym przypadku orzeczenie i dec. wydana do konca lutego. Być może ze bedzie dec covidowa lub nowe orzeczenie i kontynuacja ale na ta chwile nie wiadomo. Czy Krus dobrze to naliczył ze za pelny kwartal czyli 3 mce a nie 2 do końca lutego? Nie miałam jeszcze czegos takiego moze ktos mi podpowie? Wiem, ze kwartalnie sie oplaca jednorazowo ale za kazdy miesiąc tak jest na blankiecie a przecierz mam dec. do końca lutego i nie wiadomo czy komus będzie nalezalo sie swiadczenie za marzec. :(

W tytule nie używaj wielkich liter!
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2022, 16:27

Miałem taki przypadek. Oni zawsze naliczają kwartalnie i nie patrzą do kiedy jest decyzja przyznająca. Jeśli osoba pobierająca ŚP będzie nadal pobierać to ok,a jak nie to napisz później do KRUS pismo, że osoba pobierała ŚP tylko do końca lutego,a Wy zapłaciliście składkę kwartalną w całości i KRUS zwróci część składki
esoka
Stażysta
Od: 06 cze 2019, 13:29
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x