składka zdrowotna - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 wrz 2015, 12:14

czy ktoś korzysta z sepi sygniyty żeby sobie ściągnąć wysokość składki za ubezpieczenie zdrowotne, chodzi mi o wniosek z którym się występuje do PUPu, którą zakładkę trzeba wybrać żeby policzyli te składki?? dzwoniłam do UP i pani sama nie wiedziała (czyt. metodą prób i błędów), czy ktoś wysyła takie wnioski?bardzo proszę o pomoc!
InspektorA

Napisano: 08 wrz 2015, 13:05

Ja robię tylko raport.
jan

Napisano: 09 wrz 2015, 15:01

A na jakiej podstawie prawnej składasz wniosek o udostępnienie danych osobowych tj.wysokości składki zdrowotnej skoro ustawa o dm o tym nie mówi?
anb

Napisano: 10 wrz 2015, 8:14

przecież składka zdrowotna jest dochodem od każdego świadczenia jeśli chodzi o dm
InspektorA

Napisano: 10 wrz 2015, 12:33

TAK, fakt wchodzi do dochodu,ale my nie mamy możliwości występować o udostępnienie danych osobowych, no chyba,że się mylę,ale u nas kierownik nie pozwolił chybże na prośbę osoby które zaświadczenie miałoby należeć.
Gość

Napisano: 10 wrz 2015, 14:30

u nas urząd pracy nie chce wydawać osobom ubiegającym się o dm zaświadczeń o wysokości składek zdrowotnych ponieważ mamy dostęp do tych danych poprzez składanie wniosków w sepi, więc jak ktoś przychodzi i jest zarejestrowany to sie zdrukowuje takie zaświadczenie, bo skąd osoba może wiedzieć ile było tej składki
InspektorA

Napisano: 10 wrz 2015, 14:37

i poza tym prośba osoby jest, jeśli podaje że jest zarejestrowana w UP ale żeby sobie 'podejrzeć' bo pani z UP mówiła że oni już nie wydają zaświadczeń
InspektorA

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x