Mam pytanie pracodawca wystawił zaświadczenie za okres 3 miesięcy z kwota netto, czy dobrze myślę że kwota z tyt. odprowadzonej składki zdrowotnej tez powinna być podana za okres 3 miesięcy bo to też wliczam do dochodu rodziny
Mam pytanie pracodawca wystawił zaświadczenie za okres 3 miesięcy z kwota netto, czy dobrze myślę że kwota z tyt. odprowadzonej składki zdrowotnej tez powinna być podana za okres 3 miesięcy bo to też wliczam do dochodu rodziny
dokładnie i razem z podatkiem:) czyli powinien być przychód pomniejszony o zus( skl. emerytalne, rentowe, chorobowe) i pomniejszony o koszty uzyskania przychodu. To nie bedzie kwota netto.
Zaświadczenie do wymiany. Najlepiej stwórz sobie takie lub ściągnij skądś (brutto minus koszty uzyskania przychodu minus składki em., rent., chor.) i wręcz wnioskodawcy.