Witam mam dylemat- jak to jest ze składką zdrowotną u osoby pobierającej rentę- biorę kwotę z odcinka renty , czy rentę + składkę zdrowotną przy tej rencie.
siedze na urlopie ale nie omieszkam tu zajżeć od czasu do czasu żeby nieźle się pobawić .........istny latający cyrk ........... jeśli pięterko niżej ludziska piszą, że składkę zdrowotną należy ZALICZYĆ DO DOCHODU osobie jedynie zarejestrowanej w PUP bez prawa do zasiłku to przy emerytach rencistach pracujących i tych prowadzących działalność gospodarczą oraz pręgowanym i skrzydlatym tym co skaczą i fruwają RÓWNIEŻ !!! ... ups poniosło mnie troszkę
Widzę, małe ww , że jesteś starym wyjadaczem, ale weź pod uwagę to, że nie wszyscy mają taką wiedzę jak Ty i są osoby zupełnie zielone. Ja zaliczam się do nowicjuszy, więc bardzo chętnie skorzystam z Twojej pomocy w zakresie obliczania składki zdrowotnej, w przypadku rencistów. Decyzje są tak pisane, że niewiele z nich rozumiem. Pozdrawiam
lidia że jestem stary to nie powód mi to wypominać bo patrząc na swój pesel już się sam boje a co do wiedzy dzieciaczki wy moje drogie wiecta żem sam do tego dochodził bo interneta w tych zamierzchłych czasach (1994-1995) nie było
A więc posłuchaj uważnie mojego bajania ..... decyzja emerytalna jest prosta ale czytać tylko trza bo tam zali pisze podstawa opodatkowania i to dodatku bierzesz a liczyć składek sama nie musisz
kss ....... w cenie powiadasz ....... hym ale jak mają jedną kieszeń wypchaną zielonymi banknotami z portretem Waszyngtona a drugą niebieskimi tabletkami