Jeśli opłacacie składki zdrowotne bądź społeczne za podopiecznych to macie to na decyzji że opłacane są składki itd. czy macie informację z danego działu???
Wszystko dot opłacania składek za świadczeniobiorców (jakich i na jaki okres) jest zawarte w decyzjach - tych ze ŚR i tych z pomocy społecznej. Inna sprawa, że ja rzadko kiedy mam w rekach te decyzje czy teczki i zawsze jestem informowana o przyznaniu dla kogoś składek - mam do tego celu specjalny formularz, który jest wypełniany przez merytorycznych i na jego podstawie dokonuję zgłoszeń do ubezpieczenia.
Ja dotychczas miałam na decyzjach wszystko, teraz w moim ops stwierdzili że nie muszą tego umieszczać w decyzjach. Mają mi dawać pisemne informacje ale już sobie to wyobrażam.? Czy mogłabym wiedzieć jaki to druk masz taki wymyślony przez Ciebie na własny użytek czy jakiś konkretny?
Mnie dają decyzje od kiedy do kiedy mam opłacać składki i ja na tej podstawie ubezpieczam .Nie będę odpowiadać za to że ktoś po terminie pisze decyzję bo przecież mamy 7 dni do zgłoszenia do ZUS.
Mamy 7 dni ale bywa z tym różne czasami jak dostanę listę na składki to dopiero widzę że jest ktoś nowy a dla reszty to po prostu zapomnieli powiedzieć i dodają a co się takiego stało