składki - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 cze 2015, 15:06

Jeśli opłacacie składki zdrowotne bądź społeczne za podopiecznych to macie to na decyzji że opłacane są składki itd. czy macie informację z danego działu???
mmia

Napisano: 18 cze 2015, 8:07

Wszystko dot opłacania składek za świadczeniobiorców (jakich i na jaki okres) jest zawarte w decyzjach - tych ze ŚR i tych z pomocy społecznej. Inna sprawa, że ja rzadko kiedy mam w rekach te decyzje czy teczki i zawsze jestem informowana o przyznaniu dla kogoś składek - mam do tego celu specjalny formularz, który jest wypełniany przez merytorycznych i na jego podstawie dokonuję zgłoszeń do ubezpieczenia.
Marika2

Napisano: 19 cze 2015, 11:06

Ja dotychczas miałam na decyzjach wszystko, teraz w moim ops stwierdzili że nie muszą tego umieszczać w decyzjach. Mają mi dawać pisemne informacje ale już sobie to wyobrażam.? Czy mogłabym wiedzieć jaki to druk masz taki wymyślony przez Ciebie na własny użytek czy jakiś konkretny?
mmia

Napisano: 19 cze 2015, 15:08

Mnie dają decyzje od kiedy do kiedy mam opłacać składki i ja na tej podstawie ubezpieczam .Nie będę odpowiadać za to że ktoś po terminie pisze decyzję bo przecież mamy 7 dni do zgłoszenia do ZUS.
alina999

Napisano: 20 cze 2015, 4:50

Mamy 7 dni ale bywa z tym różne czasami jak dostanę listę na składki to dopiero widzę że jest ktoś nowy a dla reszty to po prostu zapomnieli powiedzieć i dodają a co się takiego stało
mmia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x