SKŁADKI JAKO DOCH. NIEOP. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 07 sie 2015, 9:23

byłam na szkoleniu i mówili że ten dochód będzie brany dopiero w kolejnym okresie zasiłkowym 2016/2017 jako dochód nieopodatkowany z 2015r.
marta1234

Napisano: 07 sie 2015, 9:25

marta1234 pisze:byłam na szkoleniu i mówili że ten dochód będzie brany dopiero w kolejnym okresie zasiłkowym 2016/2017 jako dochód nieopodatkowany z 2015r.
nie chcę być nie grzeczna :oops: :oops: :oops: ... ale i bez szkolenia to było jasne :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 9:52

ale już na zaświadczeniach za 2014r. jest wykazany UZ czyli zwrot podatku za 2013r. który klient otrzymał na początku 2014r. to wkońcu wliczamy to czy nie????????
kasia123

Napisano: 07 sie 2015, 10:01

zwrot podatku podwyzsza dochod za dany rok (bo od dochodu odejmujesz mniej naleznego podatku):) ale my tutaj nie o zwrocie podatku mowimy tylko o tym co nam sprezentowano w 2015 roku ponad ten zwrocony podatek (do wysokosci zaplaconych skladek spolecznych i zdrowotnych - ale to nie jest jednoczesnie zwrot tych skladek - czyli te skladki nadal w zaswiadczeniu US sa takie same jak zostaly zaplacone do zus) po raz pierwszy z tytulu ulgi, ktora stanowi dochod niepodlegajacy opodatkowaniu do swiadczen rodzinnych, ktory nalezy wykazac w zalaczniku nr 7 (zmiana ustawy wprowadzila w tym zalaczniku odpowiedni tiret na ten dochod)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 11:05

ok, ale ja przy okazji chcę zapytać o UZ za 2014rok bo juz takie wydają, co z tym mamy zrobić??? doliczać dodatkowo jako dochód, tak?
kasia123

Napisano: 07 sie 2015, 11:06

kasia123 pisze:ok, ale ja przy okazji chcę zapytać o UZ za 2014rok bo juz takie wydają, co z tym mamy zrobić??? doliczać dodatkowo jako dochód, tak?
człowiek jak dzisiaj dostaje pitUZ to bierze gwoździa i przybija na ścianie, żeby za rok nie szukał co ma wpisać na oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych :mrgreen: ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 11:07

Może jest ktoś, kto w tej sprawie występował do ministerstwa?
kmi

Napisano: 07 sie 2015, 11:30

kasia123 pisze:
ok, ale ja przy okazji chcę zapytać o UZ za 2014rok bo juz takie wydają, co z tym mamy zrobić??? doliczać dodatkowo jako dochód, tak?

człowiek jak dzisiaj dostaje pitUZ to bierze gwoździa i przybija na ścianie, żeby za rok nie szukał co ma wpisać na oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych :mrgreen: ;)

a powiem Ci że chyba nie masz racjii, bo to co teraz wydają to jest zwrot z 2013r. otrzymany w 2014r., to co będą nam musieli podać za rok doiero dostaną w przyszłym roku , wiem co mówię bo sama brałam takie zaśw. do FA i to co mam teraz na UZ to jest zwrot za 2013r. a za 2014r. miałam o wiele więcej bo dostaliśmy już do wysokości składek prezent od państwa
just83

Napisano: 07 sie 2015, 11:31

ewalu pisze:
kasia123 pisze:ok, ale ja przy okazji chcę zapytać o UZ za 2014rok bo juz takie wydają, co z tym mamy zrobić??? doliczać dodatkowo jako dochód, tak?
a powiem Ci że chyba nie masz racjii, bo to co teraz wydają to jest zwrot z 2013r. otrzymany w 2014r., to co będą nam musieli podać za rok doiero dostaną w przyszłym roku , wiem co mówię bo sama brałam takie zaśw. do FA i to co mam teraz na UZ to jest zwrot za 2013r. a za 2014r. miałam o wiele więcej bo dostaliśmy już do wysokości składek prezent od państwa
just83

Napisano: 07 sie 2015, 11:38

przecież za 2013 rok nie składało się żadnych UZ więc to nie może byc za 2103 , cości się chyba pomyliło
lucB

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x