SKŁADKI NA KRUS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 31 sty 2014, 18:29

CO ROBICIE W SYTUACJI GDY OSOBA NIE POSIADA JUŻ GOSPODARSTWA ROLNEGO BO NP. SPRZEDAŁA, ALBO MA 0,80 HA PRZELICZENIOWYCH I OPŁACA SKŁADKĘ KRUS? CZY ODLICZACIE WÓWCZAS KWOTĘ ZAPŁACONEJ SKŁADKI NP Z RENTY WSPÓŁMAŁŻONKA, ZASIŁKU DLA BEZROBOTNYCH CZŁONKA RODZINY, ZASIŁKU RODZINNEGO?
~XXX

Napisano: 31 sty 2014, 23:56

Ja odliczam tylko rolnikom powyżej 1ha przelicz., jeżeli płacą regularnie składki.
~Aleksandra

Napisano: 03 lut 2014, 23:51

ajak to wygląda w innych ośrodkach??
~xxx

Napisano: 04 lut 2014, 9:29

Odliczam każdemu, kto płaci składki KRUS.

Aleksandra a skąd u Ciebie taka interpretacja?
~Karol

Napisano: 04 lut 2014, 9:44

Jeżeli jest ktoś ubezpieczony jako domownik bez gosp. rolnego to jak możesz mu odliczać.
~Aleksandra

Napisano: 04 lut 2014, 11:44

A dlaczego nie mogę? Skoro opłacił to dlaczego mam nie odjąć?
~Karol

Napisano: 04 lut 2014, 12:39

Generalnie odliczam obowiązkową czy dobrowolną (poniżej 1 ha). Ale jak w rodzinie brak gosp.rolnego nawet poniżej 1 ha to nie odliczam np. napisał mi facet, że składkę opłaca mu brat w zamian za pomoc w gospodarstwie, w tej sytuacjo wypada mu do dochodu doliczyć taka składkę. Ot i takie niusy w pomocy...eh
~kt

Napisano: 05 lut 2014, 13:29

jesteśmy po kontroli z województwa.Zalecano nam odliczać składki KRUS bieżące jeśli rodzina posiada gospodarstwo rolne na wet poniżej 1 ha przel. ale nie należy odliczać składek opłacanych domownikowi, który prowadzi odrębne gospodarstwo domowe z właścicielem gospodarstwa rolnego.
~EB

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x