skladki zdrowotne i społeczne czy dzielic

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
milenka2013
Stażysta
Zajmuję się: SR
Kontakt:

skladki zdrowotne i społeczne czy dzielic

Post autor: milenka2013 »

Podpowiedzcie jak to w końcu jest z tymi składkami, ktore się dzieli,a ktore nie.
jak babka ma SZO i 15 marca nastpil zgon osoby ktora sie opiekowala. so wypłaty mam 300 zł za czas opieki a co ze skladkami zdrowtnymi i społecznymi? pomniejszam je proporcjonalnie do kwoty wypłaconego świadczenia? czy wypłacam cala od kwoty 620 czy moze jeszcze inaczej bo już zgłupiałam :geek:
Arla
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW
Kontakt:

Re: skladki zdrowotne i społeczne czy dzielic

Post autor: Arla »

milenka2013 pisze:Podpowiedzcie jak to w końcu jest z tymi składkami, ktore się dzieli,a ktore nie.
jak babka ma SZO i 15 marca nastpil zgon osoby ktora sie opiekowala. so wypłaty mam 300 zł za czas opieki a co ze skladkami zdrowtnymi i społecznymi? pomniejszam je proporcjonalnie do kwoty wypłaconego świadczenia? czy wypłacam cala od kwoty 620 czy moze jeszcze inaczej bo już zgłupiałam :geek:
Skłądki płacisz od podstawy, czyli 300x9% i 300 x 27,52%
pwojciech24
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Re: skladki zdrowotne i społeczne czy dzielic

Post autor: pwojciech24 »

Ostatnio zastanawiałam się nad tym bardzo mocno. Sąsiednie Ośrodki nie dzielą zdrowotnej, opłacają w pełnej wysokości. Jednak żeby rozwiać wszelkie wątpliwości zadzwoniłam do ZUS-u i Pani powiedziala żeby opłacać od podstawy.
ODPOWIEDZ