Składki ZUS na wstecz zbulwersowana Pani
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Inspektor ds. świadczeń rodzinnych
- Kontakt:
Składki ZUS na wstecz zbulwersowana Pani
Mam Panią, która pobierała świadczenie pielęgnacyjne do grudnia 2018 r. Pani odwoływała się od orzeczeń i wyrokiem sądu miała przyznane świadczenie pielęgnacyjne od kwietnia 2016 r. do grudnia 2018 r. Była ubezpieczona społecznie w ZUS do 30 marca 2016 r. Od tamtej pory w ZUSie nic nie widnieje. Wygląda na to, że nie została ubezpieczona w kwietniu 2016 r. i nie były odprowadzane składki. Dowiedziałam się o tym teraz po przejęciu stanowiska i w rozmowie ze zbulwersowaną Panią. Co w takiej sytuacji zrobić ? Może mieliście taki przypadek ? Czy można Panią ubezpieczyć na wstecz ?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Składki ZUS na wstecz zbulwersowana Pani
nawet trzebapat87 pisze:Mam Panią, która pobierała świadczenie pielęgnacyjne do grudnia 2018 r. Pani odwoływała się od orzeczeń i wyrokiem sądu miała przyznane świadczenie pielęgnacyjne od kwietnia 2016 r. do grudnia 2018 r. Była ubezpieczona społecznie w ZUS do 30 marca 2016 r. Od tamtej pory w ZUSie nic nie widnieje. Wygląda na to, że nie została ubezpieczona w kwietniu 2016 r. i nie były odprowadzane składki. Dowiedziałam się o tym teraz po przejęciu stanowiska i w rozmowie ze zbulwersowaną Panią. Co w takiej sytuacji zrobić ? Może mieliście taki przypadek ? Czy można Panią ubezpieczyć na wstecz ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Oprócz Składki ZUS na wstecz zbulwersowana Pani - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Wszystkiego najlepszego drodzy jubilaci
Bardzo proszę o pomoc - problem z rodzinnym
Wezwanie do zapłaty przed wpisaniem do BIGU
umowy zelcenia i umowa o prace ten sam pracodawca
Od kiedy przyznac dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitac
na jaki art. powołać sie przy wstrzymaniu
Zasiłek macierzyński po zas. chorobowym
świadczenie pielęgnacyjne a orzeczenie do 19.05.2019
dochód utracony zasiłek dla bezrobotnych
od kiedy świadczenie rodzicielskie?
nienależnie pobrane-tytuł wykonawczy
wstrzymanie renty rodzinnej - można dochód utracić?
zasiłek macierzyński na zmarłe dziecko
Umowa o prace jest brak dochodu za 2017r
SZO -SP kolegium do ponownego rozpatrzenia
SZO dla syna, czy współmałżonek musi mieć orzeczenie?