SKO prosi o uchylenie decyzji już uchylonej

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
kala1
Starszy referent
Zajmuję się: referent
Kontakt:

SKO prosi o uchylenie decyzji już uchylonej

Post autor: kala1 »

sprawa o świadczenie pielęgnacyjne przyznane przez sko po uchyleniu SZO na bieżaco, skarga do sko na decyzję, teraz sko chce aby uchylić szo wstecz przed wyrokiem WSA
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Re: SKO prosi o uchylenie decyzji już uchylonej

Post autor: Krzysztof »

Które to jest SKO i co dokładnie napisali ?
-----------
Krzysztof :mrgreen:
justa21
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: justa21 »

napisz o stwierdzenie nieważności decyzji, skoro uchyliłaś na bieżąco to sko powinno uchylić ci decyzję a nie teraz żądać uchylenia wstecz skro sami przyznali na bieżąco
kala1
Starszy referent
Kontakt:

sama na siebie mam bata kręcić ja uchyliłam jak trzeba a skoro SKO zaćmienia dostało to ja ma się podkładać skarga jest na ich decyzję nie na moją
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Chyba ich porąbało.Nie można uchylać wstecz decyzji.... wyjątkiem jest koordynacja.
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Kontakt:

Nie zaistniałaby sytuacja, że "nie można" gdyby w pierwszym prowadzonym postępowaniu zrobiono wszystko tak jak należało to zrobić.
Świadczenie pielęgnacyjne przyznaje się od miesiąca złożenia wniosku o takie świadczenie lub, jeśli spełniony został warunek z art. 24 ust. 2a od miesiąca złożenia wniosku do Lekarza Orzecznika.
Nikt z opiekunów wnioskujących o świadczenie pielęgnacyjne i posiadających prawo do SZO lub ZDO nie oczekuje, że będzie pobierał równocześnie dwa ww świadczenia. To Wy tak sobie ubzduraliście, że jak opiekun składa wniosek o świadczenie korzystniejsze to chce pobierać świadczenie i jednocześnie zasiłek. Zacznijcie wreszcie myśleć rozsądnie i nie stwarzajcie sobie i opiekunom sytuacji konfliktowych.
-----------
~o~
VIP
Kontakt:

Nikt ciebie o nic nie pytał anie prosił o komentarz.Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywaj.
Znajdź sobie gościu jakieś hobby, jakieś konstruktywne zajęcie a nie wcinasz się między wódkę a zakąskę.
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Kontakt:

~o~ pisze: 02 gru 2020, 14:01 Nikt ciebie o nic nie pytał anie prosił o komentarz.Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywaj.
Znajdź sobie gościu jakieś hobby, jakieś konstruktywne zajęcie a nie wcinasz się między wódkę a zakąskę.
Co tak Cię rozwścieczyło ?
PRAWDA ?
No raczej nie napisałem nic, co by mijało się z prawdą.
Decyzja SKO powinna być dla Was wyrocznią (skoro pouczacie o możliwości odwołania się do organu nadrzędnego - mądrzejszego od Was), a niestety traktowana jest często jak substytut papieru toaletowego.
A jakby to samo, co napisało Kolegium, napisał w uzasadnieniu wyroku sąd administracyjny, to też byście nie wiedzieli co dalej robić ?
Działacie na takiej zasadzie, że robicie błędy, ale całą odpowiedzialność za te Wasze błędy przerzucacie na opiekunów.
To musi się w końcu skończyć, bo wpadniecie w rutynę, o ile już nie wpadliście.
-----------
~o~
VIP
Kontakt:

Poczytaj zasady FORUM.
Konkretne pytanie konkretna odpowiedź.
Chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, rzucasz jakieś wywody odbiegające od tematu.
Komentarze typowego frustrata...człowieku proponowałam Ci zajęcie, hobby może zaangażuj się w politykę...do kolejnych wyborów zdobędziesz zacne grono osób popierających Twoje myślenie. Jako aktywny polityk naprawisz bzdurne prawo w tym kraju. Wszystkim i Tobie i nam będzie łatwiej żyć , łatwiej pracować.
.
kala1
Starszy referent
Kontakt:

no właśnie SKO wydało decyzję( i ja na tej podstawie wypłacam ) a teraz chce abym ja uchyliła swoją bo oni bez uchylenia mojej uchylającej nie mogą zmienić swojej masakra
ODPOWIEDZ