co dalej mam zrobić ? Pan napisał podanie o umorzenie samych odsetek w podaniu napisał, że spłaci całą kwotę ale po umorzeniu odsetek. Był poinformowany, że odwoływać powinien się od całości (nie ingerujemy w podania) i to SKO zarzuciło wydałam decyzję odmowną i sko uchyliło i dało do ponownego co dalej strona może na nowo złożyć wniosek o umorzenie??
że po otrzymaniu wniosku strony o umorzenie odsetek od np nie poinformowaliśmy jej stosownie do art. 9 kpa, że warunkiem pozytywnego rozparzenia jej wniosku jest ubieganie się o umorzenie całości lub części należności co za tym idzie i odsetek.
o poinformowaliscie ja juz stosownie ?:) i na pismie ? jesli tak to niech strona sie okresli czy ten swoj wniosek precyzuje i wnosi o umorzenie czesci naleznosci czy obstaje przy swoim i chce tylko umorzenia odsetek (na pismie)
jeszcze nie, dziś dostaliśmy decyzję z SKO, czyli mam ją teraz poinformować czy chce umorzenia całości czy samych odsetek jak napisze,że chce całości i jeśli sytuacja rodzinna od przeprowadzenia wywiadu się nie zmieniła to wydaję znów decyzję. A jeśli znów napisze, że chce umorzenia samych odsetek to co dalej nie wydam decyzji skoro sko uchyliło mi odmowę umorzeni
nie, wydaje mi sie, ze ty masz ja poinformowac na pismie ,ze nie mozna umorzyc samych odsetek (o co ona wnosi) poniewaz ustawa nie przewiduje takiej mozliwosci, ze zgodnie z art,30 ust 9 ustawy o swiadczeniach rodz. mozecie umorzyc kwote nienaleznie pobranych swiadczen lacznie z odsetkami w calosci lub w czesci(...) jesli zachodza szczegolne uzasadnione okolicznosci dotyczace rodziny, w zwiazku z czym jesli zachodza takie szczegolne uzasadnione okolicznosci powinien sprecyzowac czy wnosi o umorzenie naleznosci wraz z odsetkami w calosci czy w czesci
to właśnie SKO napisało pan wniósł podanie o umorzenie samych odsetek a ja mu odmówiła on się odwołał od tej decyzji odmownej a SKO ją uchyliło i dało do ponownego rozpatrzenia co dalej ja robię bo nie wiem co mam dla Strony powiedzieć ?