SKO utrzymało w mocy co dalej.... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 mar 2024, 12:38

Kochani prowadzę sprawę o nienależnie pobrane świadczenia opiekuńcze tj. ZDO i ŚP. Klienta miała wydaną decyzję o nienależnie pobranych świadczeniach, następnie zwróciła się z prośbą o umorzenie tych świadczeń. nie przychyliliśmy się do jej prośby więc poszła do adwokata i ustaliła go pełnomcnikiem i z jego pomocą odwołała się do SKO. SKO utrzymało w mocy naszą decyzję, właśnie wróciły akta sprawy do OPS. jak teraz prawidłowo postąpić? sporządzić i wysłać upomnienie do pełnomocnika ? jakie są wasze sugestie, proszę o poradę
Ania12
Referent
Od: 19 kwie 2017, 12:53
Zajmuję się: bezrobotna

Napisano: 19 mar 2024, 13:28

To trzeba dokładnie przeczytać do czego było udzielone pełnomocnictwo. Prawdopodobnie wygasło i upomnienie wysyłasz prosto do strony.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 19 mar 2024, 13:57

do akt sprawy nie zostało załączone upoważnienie. w pierwszym oficjalnym piśmie skierowanym do OPS widnieje zapis, iż strona udzieliła upoważnienia do postępowania administracyjnego w przedmiocie umorzenia spłaty nienależnie pobranego zasiłku dla opiekuna oraz świadczenia pielęgnacyjnego. jak dla mnie, wydaje mi się że powinnam wysłać upomnienie do pełnomocnika.... ale mam wątpliwości.
Ania12
Referent
Od: 19 kwie 2017, 12:53
Zajmuję się: bezrobotna

Napisano: 19 mar 2024, 14:01

"...udzieliła upoważnienia do postępowania administracyjnego w przedmiocie umorzenia spłaty nienależnie pobranego zasiłku dla opiekuna oraz świadczenia pielęgnacyjnego."

Takie postępowanie przecież zakończyło się decyzją ostateczną SKO. W mojej opinii pełnomocnictwo nie obowiązuje upomnienie prosto do strony.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x