Kochani prowadzę sprawę o nienależnie pobrane świadczenia opiekuńcze tj. ZDO i ŚP. Klienta miała wydaną decyzję o nienależnie pobranych świadczeniach, następnie zwróciła się z prośbą o umorzenie tych świadczeń. nie przychyliliśmy się do jej prośby więc poszła do adwokata i ustaliła go pełnomcnikiem i z jego pomocą odwołała się do SKO. SKO utrzymało w mocy naszą decyzję, właśnie wróciły akta sprawy do OPS. jak teraz prawidłowo postąpić? sporządzić i wysłać upomnienie do pełnomocnika ? jakie są wasze sugestie, proszę o poradę
do akt sprawy nie zostało załączone upoważnienie. w pierwszym oficjalnym piśmie skierowanym do OPS widnieje zapis, iż strona udzieliła upoważnienia do postępowania administracyjnego w przedmiocie umorzenia spłaty nienależnie pobranego zasiłku dla opiekuna oraz świadczenia pielęgnacyjnego. jak dla mnie, wydaje mi się że powinnam wysłać upomnienie do pełnomocnika.... ale mam wątpliwości.
"...udzieliła upoważnienia do postępowania administracyjnego w przedmiocie umorzenia spłaty nienależnie pobranego zasiłku dla opiekuna oraz świadczenia pielęgnacyjnego."
Takie postępowanie przecież zakończyło się decyzją ostateczną SKO. W mojej opinii pełnomocnictwo nie obowiązuje upomnienie prosto do strony.