sko zarządało - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 mar 2014, 14:06

Witam dłużnik odwołał się do sko od dec w sprawie zwrotu świadczeń wypłaconych z fa.
Sko zwróciło dokumenty z żądaniem wyliczenia odsetek na dzień wydania decyzji.
My w decyzjach dla dłużnika nigdy nie piszemy odsetek tylko info aby w celu ich wyliczenia zwrócić się do ośrodka.
Niewiem teraz czy zmienic decyzje czy napisać zwykłe pismo z podaniem wartości odsetek na dzień decyzji.
SKO powołuje się na wyrok sądu w którym jest jednak napisane iż brak wyliczenia odsetek w decyzji nie może stanowic podstawy uchylenia decyzji a wyliczenie odsetek jest czynnością czysto techniczna którą organ odwoławczy mógł sam przeprowadzić.
~ja fa

Napisano: 14 mar 2014, 14:10

wylicz im i prześlij to z powrotem. Oni nie załatwili sprawy
~Elmer

Napisano: 14 mar 2014, 14:19

ten sam problem
zwykłym pismem wyłałam do dłużnika informacje jak były liczone odsetki na dzień wydania decyzji, wydruki z programu sygniti.
potem zawiadomienie o zakończeniu postępowania dowodowego zgodnie z zaleceniami sko. 7 dni do wniesienia żądań, po tych 7 dniach ta sama decyzja wydana
~jolcia

Napisano: 14 mar 2014, 14:25

to znaczy wydałaś drugą decyzję? mnie sko nic nie uchyliło więc raczej decyzji drugiej wydać nie można
~ja fa

Napisano: 14 mar 2014, 15:22

POD TYM SMYM NUMEREM I Z TAMTA DATA, POZA PROGRAMEM ZROBILAM I MU WYSLALAM JESZCZE RAZ, TAK MOJA POPRZEDNICZKA ZROBILA W TAMTYM OKRESIE ZASILKOWYM, ON OD TEGO ZNOWU SIE ODWOLAL I SKO UTRZYMALO W MOCY
~jolcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x