skolenie z Wardachem - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 23 maja 2014, 8:01

Akurat tego to nie widziałam i nie słyszałam, bo sobie wcześniej wyszłam :D
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 23 maja 2014, 8:01

Szczyt cynizmu. Rok temu szkolili z gniota pozbawiającego ludzi praw do świadczeń i fukali jak ktoś im powiedział, że to bezprawie i pewnie się nie utrzyma. Każdy to widział poza nimi, a w tym roku szkolą jak ludziom przyznawać to co zabrali. Bezczelni, nie mają wstydu, żeby stanąć twarzą w twarz z ludźmi. Normalny człowiek po takiej kompromitacji dałby sobie spokój. Kompletny brak honoru i szacunku do ludzi.
west

Napisano: 23 maja 2014, 8:08

heiland pisze:Śmiesznie się wczoraj na szkoleniu zrobiło, nie którzy oczywiste pytania zadawali że Pan nawet nie zdążył odpowiedzieć a osoba zadająca pytanie sama sobie odpowiadała :D

ewalu jak wrażenia? :)
no notatek mam niewiele bo to co mówił zgadzało się z moim myśleniem .. przeraziła mnie liczba osób ... jak dla mnie powinni rozbić uczestników na dwa dni .. prowadzący nawet uczciwej przerwy nie miał ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2014, 8:16

ale namieszane mamy w głowach.... dzięki za odp.:)// byłam ciekawa co na innym szkoleniu powiedzą, gdyż u Mazur. byłam i za przyznaniem zdo dla rolnika nie był /... jeden kraj..... a różnych regionach bedą inaczej robić....no bez sensu..... jeden rolnik dostanie...a drugi nie dostanie // jeżeli wystarczy samo oświadczenie.... ma być od jakiej daty zaprzestają?????
balonik

Napisano: 23 maja 2014, 8:22

"małżonkom odmowa niech się odwołują do sko ... nie spełniają uprawnień wg ustawy na dzień 31.12.2012"

może mi ktoś wyjaśnić skąd się bierze tępy upór ministerstwa w tym zakresie i kompletny brak spójności?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2014, 8:27

Elmer pisze:może mi ktoś wyjaśnić skąd się bierze tępy upór ministerstwa w tym zakresie i kompletny brak spójności?
Elmer. Dziwię się, że się dziwisz. A widziałeś ażeby ktoś tępy wymyślił coś mądrego
ira

Napisano: 23 maja 2014, 8:28

[quote="Elmer"]"małżonkom odmowa niech się odwołują do sko ... nie spełniają uprawnień wg ustawy na dzień 31.12.2012"

ja robię odmowy na wszystko niech sko się pod tym podpisuje, potem kontrola z województwa i będzie babol 8-)
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2014, 8:28

ewalu pisze:
heiland pisze:Śmiesznie się wczoraj na szkoleniu zrobiło, nie którzy oczywiste pytania zadawali że Pan nawet nie zdążył odpowiedzieć a osoba zadająca pytanie sama sobie odpowiadała :D

ewalu jak wrażenia? :)
no notatek mam niewiele bo to co mówił zgadzało się z moim myśleniem .. przeraziła mnie liczba osób ... jak dla mnie powinni rozbić uczestników na dwa dni .. prowadzący nawet uczciwej przerwy nie miał ..
Wiesz ja też nic prawie nie zapisałem, podobnie tylko w większości się upewniłem że dobrze myślałem nad pewnymi kwestiami.
Od momentu jak mówił o składkach to coś ciekawego się działo? Bo wyszedłem wcześniej :roll:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 23 maja 2014, 8:48

Katar (ładny awatar) a jaką dasz podstawę do odmowy?
Rozumiem jeszcze odmowy na osoby pozostające w związku małżeńskim (współmałżonek bez znacznego) wydane sprzed zmiany ustawy w 2012 roku. Można kombinować, że tamto było przyznane na podstawie orzeczenia TK, ale potem nastąpiła zmiana ustawy i dodano kolejny warunek więc nie spełnia kryterium w brzmieniu ustawy obowiązującej w dniu ....
Co do ŚP na małżonka to nie jestem za bardzo nic wymyślić. Nie było zmian. Pierw miał prawo a potem nagle przestaje mieć prawo przy tym samym stanie prawnym?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2014, 8:53

a jak wcześniej sko przyznała małżonkom..... to teraz możemy przyznać wyrownanie i dalej...
jolanda

Strona 3 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x