skolenie z Wardachem - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 23 maja 2014, 12:25

mała mii pisze:
heiland pisze:
ewalu pisze:hmmm ... a nie popsuje się .. bo jakoś chyba to nie prędko nastąpi ;)
W sumie to akurat z czasem się nie polepsza :p
A szkolenie z M. jest 06.06.14 r. więc nie tak nie prędko :)
nie mówcie ze jedziecie na jeszcze jeno szkolenie??? :o
ja nie ... najwyżej na piwo po szkoleniu :oops:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2014, 12:26

ja myślę ze lepiej by nam to wyszło niz te szkolenia :D
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 23 maja 2014, 12:29

mała mii pisze:ja myślę ze lepiej by nam to wyszło niz te szkolenia :D
o widzisz, trzeba zrobić ogłoszenie: kto chętny to 6 czerwca lublin godz. np 15 lokal: do ustalenia :ugeek:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2014, 12:34

ewalu pisze: o widzisz, trzeba zrobić ogłoszenie: kto chętny to 6 czerwca lublin godz. np 15 lokal: do ustalenia :ugeek:
Ja chętny, pod warunkiem że nie będę na zwolnieniu ;)
mała mii pisze:nie mówcie ze jedziecie na jeszcze jeno szkolenie??? :o
Tak Pani kierownik mówiła... Co uważam za bezsens, ale swoje zdanie mogę zapewne sobie schować... :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 23 maja 2014, 17:19

ewalu pisze: o widzisz, trzeba zrobić ogłoszenie: kto chętny to 6 czerwca lublin godz. np 15 lokal: do ustalenia :ugeek:
ja jak najbardziej chętna tylko nie w tym terminie bo 7 mam wesele u koleżanki :D
heiland pisze:Tak Pani kierownik mówiła... Co uważam za bezsens, ale swoje zdanie mogę zapewne sobie schować...
u nas na jedno trudno sie doprosić bo zawsze nie ma na to pieniędzy :(
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 23 maja 2014, 19:32

na szkoleniu wardach powiedział, że w pomocy pracuje się albo trzy miesiące albo całe życie ; dodam: albo całe życie i popada się w alkoholizm :lol:
szpieg z krainy D

Napisano: 26 maja 2014, 9:41

Hej mam parę wątpliwości, mogłby ktos mnie upewnić ? ;)

1. Czy dajemy ZDO osobom, którym wygasło ŚP 30-06-2013 i np. podjęły pracę w wrześniu i zwolniły się - przeszły na SZO. Czy takim osobom przysługuje wyrównanie za lipiec i sierpień ?

2. A co z osobami, którym przyznawaliśmy SP na mocy nowej ustawy już do 30-06-2013 mimo, ze orzeczenia mieli dłużej ?? Niby im nie wygasiliśmy decyzji ale mimo wszystko są pokrzywdzeni i mieli skrócony czas pobierania ŚP. Czy takim osobom należy wysłać tą informację??

Proszę bardzo o odpowiedź osobę która byłą na szkoleniu z P. Wardachem.
Z góry dziękuje.
kama88

Napisano: 26 maja 2014, 10:12

kama88 pisze:1. Czy dajemy ZDO osobom, którym wygasło ŚP 30-06-2013 i np. podjęły pracę w wrześniu i zwolniły się - przeszły na SZO. Czy takim osobom przysługuje wyrównanie za lipiec i sierpień ?
Tak.
kama88 pisze:2. A co z osobami, którym przyznawaliśmy SP na mocy nowej ustawy już do 30-06-2013 mimo, ze orzeczenia mieli dłużej ?? Niby im nie wygasiliśmy decyzji ale mimo wszystko są pokrzywdzeni i mieli skrócony czas pobierania ŚP. Czy takim osobom należy wysłać tą informację??
Wasze decyzje były źle wydane, powinniście przyznać na okres orzeczenia i wtedy decyzje by wygasły - teraz, w teorii przez was kobieta nie dostanie wyrównania. W zasadzie powinniście stwierdzić nieważność tamtych decyzji i wydać nowe, ale... ja bym z przyzwoitości uznał, że wygasło tak jak powinno i przyznał wyrównanie.

Tak na marginesie - polecam przeczytanie ustawy- pomaga w pracy bardziej niż forum.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 7 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x