Witam,
wierzycielka- matka trójki małoletnich dzieci ma przyznany fa, na początku kwietnia zmarła, wstrzymałam wypłatę świadczeń...powiedzcie co robię dalej. Na razie rodzina nie dostarczyła jeszcze aktu zgonu.
śmierć wierzycielki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS,ŚR i FA
- Kontakt:
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
Re: śmierć wierzycielki
Nie no decyzja do uchylenia bo strona zmarła. Jako urząd sami możecie wystąpić z wnioskiem o wydanie skróconego odpisu aktu zgonu. Ja przynajmniej tak robię. Niektórzy działają jeszcze szybciej i biorą tylko wydruk z rejestru PESEL bo tam będzie też data zgonu. Z tym tylko, że za kwiecień to chyba trzeba wypłacić bo świadczenie niepodzielne i jest na dzieci. Pytanie co też co z dziećmi. Czy poszły do placówki czy dalsza rodzina będzie sprawować opiekę. Jeśli tak to może opiekun będzie składał nowy wniosek.gosia00 pisze: 15 kwie 2025, 13:43 Witam,
wierzycielka- matka trójki małoletnich dzieci ma przyznany fa, na początku kwietnia zmarła, wstrzymałam wypłatę świadczeń...powiedzcie co robię dalej. Na razie rodzina nie dostarczyła jeszcze aktu zgonu.
Oprócz śmierć wierzycielki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
OWD wniosek o ud. danych który art. z ustawy
Kwoty przekazane wierzycielce przez komornika - co zrobić?
zawieszone postępowanie
Policja art 209 materiały
SKO-co tu się porobiło?
syndyk- podwyżka alimentów
Zwrot prawo jazdy
POMYŁKOWA WPŁATA KOMORNIKA
Koszty upomnienia u dłużników alimentacyjnych co z nimi?
Obywatelka Polska składa wniosek o fa na swoje dziecko obywatelstwo dziecka Ukraińskie
Wypłata funduszu
Zgon dłużnika a wypłacone alimenty
część F1 sprawozdania
Stare zadłużenia
Co dalej mogę zrobić?
Uzasadnienie decyzji