Do kiedy można dodać kryteria realizatora? co w przypadku, gdy nie będzie możliwości dodania ich? w jakim systemie punktowym rozpatrywać wnioski? Czy poza SOW utworzyć kryteria Realizatora czy sugerować się tylko 50 pkt-ami, które są w SOW?
Szczerze mówiąc to sporo za późno na takie pytania.
1. Kryteria należało dodać przed 1 marca czyli zanim rozpoczną się nabory. W zeszłym roku sam spóźniłem się z dodaniem ich do systemu, ale mogłem dodać je już po rozpoczęciu naborów, natomiast przy ocenie wniosków złożonych wcześniej nie były widoczne ustalone kryteria. Miałem nauczkę i w tym roku wolałem dopilnować terminu.
2. W jakim systemie rozpatrywać wnioski? Nie bardzo rozumiem, ale jest zapis, że 50 punktów za kryteria PFRON i 50 punktów Realizatora, więc należało ustalić kryteria i ich punktację i dodać do systemu.
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Chodzi mi o to, że teraz nie za bardzo wiem, czy rozpatrywać te wnioski: czy systemie 100 pkt-owym, czyli 50 pkt PFRON i 50 pkt Realizator, ale to poza SOW-em, czy w systemie 50 pkt-owym, który jest ujęty w SOW, bo teraz już nie mam możliwości dodania tych kryteriów.
Trudna sprawa, bo wszystkie wnioski w tym roku powinny być realizowane na każdym etapie w SOW, więc nie powinno być rozbieżności we wnioskach elektronicznych i papierowych. Punktacja też powinna być ustalona do 100 pkt zgodnie z dokumentami programowymi.
Kryteria można zmienić. Trzeba z pozycji administratora zmienić nabór na nieaktywny i wtedy jest możliwość edycji karty oceny. Ale tak jak pisałem, w zeszłym roku, przy ocenie merytorycznej pierwszych wniosków system nie widział dodanych kryteriów.
Obawiam się, że nawet jeśli teraz dodasz kryteria to też wszystkie wnioski złożone w SOW do tej pory nie będą mogły być prawidłowo ocenione merytorycznie w systemie.
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
Nie ma 50 pkt sow. Jest 50 pkt preferencyjnych i 50 pkt automatycznie ustalonych przez PFRON. Możemy te 50 ustalonych pkt modyfikować pod własne kryteria ale suma zawsze będzie 100.