AS M I Wnioski poniżej progu punktowego - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 maja 2021, 11:44

Witam,
Jak oznaczacie wnioski które nie spełniają minimum punktowego podczas oceny merytorycznej?
Robicie do poprawy i rozpatrujecie w kolejnym terminie czy robicie status odrzucony i rozpatrujecie po zamknięciu naboru?
pawcio416
Stażysta
Od: 01 mar 2019, 11:41
Zajmuję się: środki PFRON

Napisano: 19 maja 2021, 8:09

Wnioski ocenione poniżej progu punktowego mają status 'do zatwierdzenia', czyli są ocenione formalnie i merytorycznie (z kartą oceny) przez realizatora podstawowego ale nie są zatwierdzone przez realizatora rozszerzonego, czekają na swoją kolej (gdy posiadane środki i te z drugiej transzy pozwolą na realizację tych wniosków). Po ocenie merytorycznej wysyłam wiadomość w SOW że wniosek uzyskał mało punktów i jego realizacja będzie zależała od posiadanych środków. Wnioski poniżej progu punktowego będą mogły być realizowane po zakończeniu naboru w sytuacji posiadania wystarczających środków. Wtedy r.rozszerzony zatwierdza wniosek i wniosek przechodzi do realizacji. Ja tak robię, mam nadzieje że dobrze..
Jeśli odrzucisz wniosek to już go nie możesz realizować bo go nie masz. Nie możesz odesłać wniosku do poprawy jeśli jest kompletny i został oceniony. U mnie te wnioski 'wiszą' w zakładce 'do zatwierdzenia' i czekają na realizację.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 19 maja 2021, 10:27

Na początku też tak myślałem ale jest zakładka "ponowna ocena merytoryczna". Co sugerowałoby możliwość kolejnej oceny jeżeli właśnie zostałyby środki na wnioski poniżej minimum punktowego lub w jakiś inny sposób zostały ocenione negatywnie merytorycznie.
pawcio416
Stażysta

Napisano: 19 maja 2021, 11:11

Wydaje mi się że ta ponowna ocena merytoryczna jest możliwa w sytuacji gdy podczas zatwierdzania przez rozszerzonego wyjdzie jakiś błąd przy przyznaniu punktów albo przy wysokości przyznanego dof.wtedy ponowna ocena merytoryczna umożliwia poprawę. Bałabym się na tym etapie odrzucać wniosek (negatywna ocena merytoryczna jest równoznaczna z odrzuceniem wniosku), bo wtedy nic już w systemie z tym wnioskiem nie zrobisz. W zeszłym roku tak robiłam, że zatwierdzałam wnioski poniżej progu punktowego w sytuacji jak miałam pieniądze i je mogłam realizować, do tego momentu po prostu 'wisiały' sobie w systemie, i to się sprawdziło.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 24 maja 2021, 11:20

ok, dzięki
pawcio416
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU