Sow wnioski modul ii wzor aktywnt samorząd pomocy!!!!!!! - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 04 wrz 2019, 21:31

Witam, nasza jednostka przystąpiła do SOW. Jak to wygląda u Was, od kiedy planujecie zaczac nabór wnioskow w sow. U nas nabór trwa od 2 września do 10 października. Zastanawiam się nad czyms takim zeby wnioski z Sow przyjmować np od 1 października. Czy te wnioski z moduły ii ktore nam warszawa podeslala mamy wdrozyc w zycie? Z tego co wiem zalaczniki mozemy miec wlasne tylko nie wiem jak to jest w przypadku wniosku. Po drugie jakie pełnicie role w tym calym sow tzn czy jesteście r. Podstawowym czy rozszerzenie onym a może pełnicie podwójna role. Wiem że od 2020 roku wszystkie sprawozdania z asa beda szly z sow. W tym roku niekoniecznie musimy pracowac na sow, ale dobrze byloby sie przyuczc. Taka informacje yzyskakam z naszego oddziału pfron. Z góry dziekuje za Wasze CENNE wskazówki. Pozdrawiam
Smutna
Stażysta
Od: 16 wrz 2016, 20:19
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2019, 8:09

Od przyszłego roku rzeczywiście będzie obowiązek. My również przystąpiliśmy (znaczy zmuszono nas) ale pracować na tym cudzie będziemy dopiero od przyszłego roku. Jeśli chodzi o poćwiczenie to jest wersja demo systemu, na której można klikać bez konsekwencji :)

P.S. A role mamy wszystkie: podstawowe, rozszerzone i administracyjne - a co jak się bawić to na całego :)
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2019, 21:13

Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
Smutna
Stażysta
Od: 16 wrz 2016, 20:19
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2019, 14:20

Smutna pisze:Witam, nasza jednostka przystąpiła do SOW. Jak to wygląda u Was, od kiedy planujecie zaczac nabór wnioskow w sow. U nas nabór trwa od 2 września do 10 października. Zastanawiam się nad czyms takim zeby wnioski z Sow przyjmować np od 1 października. Czy te wnioski z moduły ii ktore nam warszawa podeslala mamy wdrozyc w zycie? Z tego co wiem zalaczniki mozemy miec wlasne tylko nie wiem jak to jest w przypadku wniosku. Po drugie jakie pełnicie role w tym calym sow tzn czy jesteście r. Podstawowym czy rozszerzenie onym a może pełnicie podwójna role. Wiem że od 2020 roku wszystkie sprawozdania z asa beda szly z sow. W tym roku niekoniecznie musimy pracowac na sow, ale dobrze byloby sie przyuczc. Taka informacje yzyskakam z naszego oddziału pfron. Z góry dziekuje za Wasze CENNE wskazówki. Pozdrawiam

A czy studenci nie będą mieli pretensji, że nie wiedzą iż mogą aplikować w SOW a dowiedzą się dopiero 1 października??
Dla nich jest to 800 zł.
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Napisano: 23 wrz 2019, 20:53

pcprkolb pisze:
05 wrz 2019, 8:09
Od przyszłego roku rzeczywiście będzie obowiązek. My również przystąpiliśmy (znaczy zmuszono nas) ale pracować na tym cudzie będziemy dopiero od przyszłego roku. Jeśli chodzi o poćwiczenie to jest wersja demo systemu, na której można klikać bez konsekwencji :)

P.S. A role mamy wszystkie: podstawowe, rozszerzone i administracyjne - a co jak się bawić to na całego :)
Napiszę tak do dziś też myśleliśmy, że uda nam się i wejdziemy w SOW od przyszłego roku, niestety "naciski" z góry spowodowały, że pomimo tego nie przygotowywaliśmy się do ogłaszania naboru, dziś zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym - nikogo nic nie interesuje nabór ma być otwarty w systemie !!! Po raz kolejny robią z nami co chcą ;/
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 24 wrz 2019, 13:31

Jeśli do tej pory wpłynęło kilka wniosków na dotychczasowych (naszych) wnioskach to czy mogę teraz ogłosić nabór? I co z tymi które już wpłynęły czy wprowadzać do SOW?
grani4
grani4
Praktykant
Od: 01 sty 2008, 19:46
Zajmuję się:

Napisano: 25 wrz 2019, 8:17

nasz też zmuszono, jako jeden z ostatnich powiatów w województwie, nie dało się nie przystąpić, bo jak to dyrektor powiedział, nie chce być czarną owcą :) nabór mamy od jutra
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 26 wrz 2019, 9:54

A ja jeszcze nie odesłałam Porozumienia :roll:
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 26 wrz 2019, 18:52

grani4 pisze:
24 wrz 2019, 13:31
Jeśli do tej pory wpłynęło kilka wniosków na dotychczasowych (naszych) wnioskach to czy mogę teraz ogłosić nabór? I co z tymi które już wpłynęły czy wprowadzać do SOW?
jak masz ogłoszony nabór to wszystkie wnioski musisz mieć wprowadzone w SOWie, tak więc czy w tych co już masz są wszystkie dane, które SOW wymaga? jak tak to nie wzywaj do poprawy, chyba że chcesz mieć jednakowe, tak naprawdę to Twoja decyzja
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 08 paź 2019, 7:53

Nam powiedzieli na szkoleniu, że na razie nie musimy wszystkich wniosków wprowadzać do SOW. Część może wpływać w wersji papierowej a część w SOW. Dopiero od przyszłego roku cały AS będzie w SOW, dlatego nawet jeśli w przyszłym roku ktoś złoży papierowy wniosek (bo może) to będziemy go musieli wprowadzić do SOW, ze względu na sprawozdawczość.
Czy wnioski, które wpłyną w SOW będziecie drukować?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x