Smutna pisze:Witam, nasza jednostka przystąpiła do SOW. Jak to wygląda u Was, od kiedy planujecie zaczac nabór wnioskow w sow. U nas nabór trwa od 2 września do 10 października. Zastanawiam się nad czyms takim zeby wnioski z Sow przyjmować np od 1 października. Czy te wnioski z moduły ii ktore nam warszawa podeslala mamy wdrozyc w zycie? Z tego co wiem zalaczniki mozemy miec wlasne tylko nie wiem jak to jest w przypadku wniosku. Po drugie jakie pełnicie role w tym calym sow tzn czy jesteście r. Podstawowym czy rozszerzenie onym a może pełnicie podwójna role. Wiem że od 2020 roku wszystkie sprawozdania z asa beda szly z sow. W tym roku niekoniecznie musimy pracowac na sow, ale dobrze byloby sie przyuczc. Taka informacje yzyskakam z naszego oddziału pfron. Z góry dziekuje za Wasze CENNE wskazówki. Pozdrawiam
Napiszę tak do dziś też myśleliśmy, że uda nam się i wejdziemy w SOW od przyszłego roku, niestety "naciski" z góry spowodowały, że pomimo tego nie przygotowywaliśmy się do ogłaszania naboru, dziś zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym - nikogo nic nie interesuje nabór ma być otwarty w systemie !!! Po raz kolejny robią z nami co chcą ;/pcprkolb pisze: ↑05 wrz 2019, 8:09Od przyszłego roku rzeczywiście będzie obowiązek. My również przystąpiliśmy (znaczy zmuszono nas) ale pracować na tym cudzie będziemy dopiero od przyszłego roku. Jeśli chodzi o poćwiczenie to jest wersja demo systemu, na której można klikać bez konsekwencji
P.S. A role mamy wszystkie: podstawowe, rozszerzone i administracyjne - a co jak się bawić to na całego![]()
jak masz ogłoszony nabór to wszystkie wnioski musisz mieć wprowadzone w SOWie, tak więc czy w tych co już masz są wszystkie dane, które SOW wymaga? jak tak to nie wzywaj do poprawy, chyba że chcesz mieć jednakowe, tak naprawdę to Twoja decyzja