Śp a nowa ustawa, zerknijcie proszę. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 07 maja 2014, 11:33

Gość przeczytaj uważnie co napisałam. Decyzja przyznająca św. pielęgnacyjne wygasła z mocy prawa, kobieta po decyzji SKO nie składała nowego wniosku po 1 lipca, a odmówiliśmy jej przyznania dodatku do świadczenia pielęgnacyjnego powołując się na uchwałę NSA.
i nie psiocz na pracownika, bo doskonale wiesz, ze to nie my podejmujemy ostateczne decyzje, nawet jeśli się nam to nie podoba.
mayufka

Napisano: 07 maja 2014, 18:58

Czyli wszystko się zgadza , to co napisane było prze zemnie wcześniej . Przecież złamaliście Konstytucję (razem z SKO) . Jakie tu jest wytłumaczenie . Trzeba było myśleć przed wydaniem decyzji przyznającej ŚP. Kropka .
Gość

Napisano: 07 maja 2014, 18:59

Czyli wszystko się zgadza , to co napisane było prze zemnie wcześniej . Przecież złamaliście Konstytucję (razem z SKO) . Jakie tu jest wytłumaczenie . Trzeba było myśleć przed wydaniem decyzji przyznającej ŚP. Kropka .
Gość

Napisano: 07 maja 2014, 19:06

Po przeczytaniu jeszcze raz tematu , coś tu nie rozumiem . Co jej odmówiliście , jak nie składała żadnego wniosku ?
Źle czytam , czy jestem za cienki do zrozumienia tego . Jeżeli to drugie . Przepraszam .
Gość

Napisano: 08 maja 2014, 9:06

ja to rozumiem tak, że kobiecie rolnikowi wygasło prawo tak jak wszystkim 30-06-2013r. prawo do śp na niepełnosprawne dziecko dodam że małe dziecko, kobieta złożyła wniosek na sp ale dostała od was odmowę w której powołaliście się na wyroki ..., kobieta odwołała się do sko a sko utrzymało waszą decyzję w mocy? czy tak mniej więcej to wyglądało?
marta123

Napisano: 08 maja 2014, 9:16

nie rozumiem jak można odmówić rodzicowi na dziecko świadczenia pielęgnacyjnego nie mogę tego pojąć!!! masakra :?
nowa23
Praktykant
Od: 30 wrz 2009, 12:47
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2014, 9:23

Proszę , przeczytajcie wpis startowy "mayufka" w tym wątku . Czy to rozumiecie ?
Gość

Napisano: 08 maja 2014, 9:26

No w sumie to ja nie rozumiem masło maślane dodatki, świadczenie, nie wiadomo o co chodzi. A ty rozumiesz ? Czy co , że pytasz :) ?
nowa23
Praktykant
Od: 30 wrz 2009, 12:47
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2014, 9:30

Chciałem się upewnić , czy nie jestem jedyna co nie łapie tego .
Gość

Napisano: 08 maja 2014, 9:55

autor tego postu nie przyznal dodatku do SP przyslugujacemu rodzicom na dzieci jelsi byli uprawnieni do SP - bo uznali,ze jako rolnik nie spelnia warunkow w brzmieniu sprzed 1.01.2013...popelnili blad - po jesli raz uzlai ze je spelnial przyznajac SP to potem nie powinni byli ustalajac prawo do dodatku uznawac inaczej - na dodatek sko utrzymalo ich decyzje odmowne - co doprowadzilo do tego ze tak naprawde uprawniony do dodatku rodzic pobierajacy SP nie otrzymal dodatku...po wygasbnieciu decyzji os SP w lipcu nie zwracal sie juz o SP bo wiedzial ze i tak dostanie odmowe - chociaz organ powinien najpierw ustalic, skoro chcieli pomoc sobie w interpretacji ustawy uchwala siedmiu sedziow - czy ten rolnik prowadzi andal to gospodarstwo czy moze nie, bo uchwala wcale nie twerdzila ze zaden rolnik nie moze dostac SP - tylko ten ktory nadal pracuje w gospodarstwie rolnym .
Te osobe juz skrzywdzono tym,ze nie dostala dodatkow i juz nie ma szans ich odzyskac, ale moze ubiegac sie o zdo do czsu wejscia ustawy i od wejscia w zycie ustawy o SP, bo SP jest dla niej korzystniejsze...jesli opieka nad dzieckiem spowodowala,ze zaprzestala prowadzenia gospodarstwa rolnego to powinna otrzymac wyrownanie ZDO na bieżaco otrzymac prawo do SP
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x