sp a praca niepelnosprawnego - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 15 cze 2015, 12:32

Słuchajcie czyli praca dziecka nie koliduje z pobieraniem świadczenia pielęgnacyjnego przez jego rodzica, tak??????? I macie też takie przypadki????
l unka

Napisano: 15 cze 2015, 12:40

należy sprawdzić czy rodzic sprawuje opiekę nad dzieckiem jak pracuje? Może dowozić dziecko do pracy, przywozić do domu itp.W ustawie nie mowy o tym, że SP nie należy się jak dziecko niepełnosprawne pracuje. Liczy się fakt sprawowania opieki.
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2015, 12:43

Pewnie że nie koliduje.Niepełnosprawne 30 letnie :lol: ,,dziecko" idzie do roboty, a jego ,,opiekun" w nagrodę za byczenie się w wyrze dostaje 1200zł świadczenia i się śmieje z uczciwie pracujących :lol:
GośćV

Napisano: 15 cze 2015, 13:53

Mam taki przypadek,mama zawozi corkę codziennie do pracy i ją odbiera a nawet pracuje w UM gdzie Burmisrz płaci tej mamie ŚP.
lilka62

Napisano: 15 cze 2015, 17:19

l unka pisze:Słuchajcie czyli praca dziecka nie koliduje z pobieraniem świadczenia pielęgnacyjnego przez jego rodzica, tak??????? I macie też takie przypadki????
Praca osoby wymagającej opieki nie ma wpływu na prawo do Sp ( przynajmniej nikt o tym w ustawie do tej pory nie napisał ) mam takie przypadki
masterm

Napisano: 15 cze 2015, 18:29

Masterm ma rację, dajmy niepełnosprawnym żyć choć trochę normalnie, rodzice i tak do końca swojego życia mają duży obowiązek i nie mogą liczyć na pomoc tego dziecka na starość
Kati@

Napisano: 15 cze 2015, 18:50

Pani Kati jest pani mądrym człowiekiem,gdyby tacy ludzie pracowali w ops lub...jakie życie byłoby łatwiejsze Tych biednych rodziców z dziecmi niepeł.co nie zmienia faktu,że takiemu rodzicowi i tak się należy ŚP wiem to z autopsji. Pozdrawiam.
mamuska

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x