śp dla rolnika - czy będzie zapis w ustawie?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
alli

śp dla rolnika - czy będzie zapis w ustawie?

Post autor: alli »

Czy będzie specjalny zapis w ustawie, że śp należy się rolnikowi? Jeśli tak, to kiedy należy spodziewać się, że wejdzie w życie? Pytam, bo pogubiłam się już w tym wszystkim.....
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: śp dla rolnika - czy będzie zapis w ustawie?

Post autor: kronos79 »

projekt uchwalony przez Sejm zakłada wprowadzenie art. 17 ust. 1b dedykowanego rolnikom.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
alli

Tak wiem, że jest taki prtojekt, Ale czy ktoś sie o4rientuje kiedy ten zapis może wejsć w życie?
abc

Post autor: abc »

odm 1.01.2015r.
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

abc pisze:odm 1.01.2015r.
Mylisz artykuły.
Tak wiem, że jest taki prtojekt, Ale czy ktoś sie o4rientuje kiedy ten zapis może wejsć w życie?
14 dni od publikacji
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
elqa

Post autor: elqa »

A kiedy mozna spodziewac sie publikacji?Czy moge skladac wniosek juz czy czekac,az bedzie wiadomo na sto procent,ze rolnik jednak otrzyma swiadczenie na niepelnosprawne dziecko,bo w mojej gminie rolnikowi odmawiaja.
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

elqa pisze:A kiedy mozna spodziewac sie publikacji?Czy moge skladac wniosek juz czy czekac,az bedzie wiadomo na sto procent,ze rolnik jednak otrzyma swiadczenie na niepelnosprawne dziecko,bo w mojej gminie rolnikowi odmawiaja.
Śledź to co się teraz dzieje. Jest szansa, ze będzie to w maju.
Terry Pratchett
alli

dzwoniłam dzisiaj do Ministerstwa i otrzymałam odpowiedź, że zapis dotyczący rolników wejdzie w życie końcem kwietnia lub początkiem maja tego roku. Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy i nie przesunie się to w czasie, bo bardzo mi na tym zależy.
elqa

Post autor: elqa »

alli pisze:dzwoniłam dzisiaj do Ministerstwa i otrzymałam odpowiedź, że zapis dotyczący rolników wejdzie w życie końcem kwietnia lub początkiem maja tego roku. Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy i nie przesunie się to w czasie, bo bardzo mi na tym zależy.
też miałam myśl,aby zadzwonić do Ministerstwa,dobrze alli ,że to zrobiłaś wiemy na czym stoimy.Również mam nadzieję,że nic się nie wydarzy i w końcu bez przeszkód otrzymamy śp
ODPOWIEDZ