czy mogę uchylić decyzje na wniosek strony
czy mogę uchylić decyzje na wniosek strony
przyszła Pani Xx i złlozyła wniosek o uchylenie z dniem 1 kwietnia prawa do zasiłku rodzinnego i dodatków
jako powód wskazała zmiane miejsca zamieszkania tj., wyjazd za granicę
wyjezdza dopiero na koniec czerwca ale juz teraz chce pozakanczac wszytskie sprawy w polsce
czy w tym przypadku uchylam decyzje na art. 155 kpa
czy musze cos wystepowac do ROPS
sadze ze nie skoor jeszcze jest w poslce, tam nie pracuje i nie mieszka, ale chce sie upewnic
jako powód wskazała zmiane miejsca zamieszkania tj., wyjazd za granicę
wyjezdza dopiero na koniec czerwca ale juz teraz chce pozakanczac wszytskie sprawy w polsce
czy w tym przypadku uchylam decyzje na art. 155 kpa
czy musze cos wystepowac do ROPS
sadze ze nie skoor jeszcze jest w poslce, tam nie pracuje i nie mieszka, ale chce sie upewnic
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy mogę uchylić decyzje na wniosek strony
Możesz uchylić.Ba, nawet musisz.
Świadczenia rodzinne przysługują na wniosek, jeśli ktoś nie chce ich już pobierać, my nie mamy prawa ich wypłacać.
Skoro na dzień dzisiejszy nie posiadasz wiedzy na temat tego, ze członek rodziny przebywa za granicą RP, nie ma też podstaw by sprawę przekazywać do ROPSu. Oczywiście jeśli masz wątpliwości, czy np. ojciec dziecka już nie pracuje poza granicami RP, możesz zapytać o to ROPS,a niemniej wnioskiem strony w sprawie uchylenia decyzji jesteś związana.
Czyli, teraz uchylasz, a jeśli chcesz weryfikować czy koordynacja nie zachodziła wcześniej, jednocześnie zapytaj o to ROPS. Jednocześnie, od razu uprzedzam - bez dokładnych danych członka rodziny przebywającego zagranicą, choćby kraju w którym mógłby być, pracodawcy, ciężko będzie o odpowiedź - bardziej prawdopodobne jest pismo, że nie udało się ustalić, czy koordynacja zachodzi.
Świadczenia rodzinne przysługują na wniosek, jeśli ktoś nie chce ich już pobierać, my nie mamy prawa ich wypłacać.
Skoro na dzień dzisiejszy nie posiadasz wiedzy na temat tego, ze członek rodziny przebywa za granicą RP, nie ma też podstaw by sprawę przekazywać do ROPSu. Oczywiście jeśli masz wątpliwości, czy np. ojciec dziecka już nie pracuje poza granicami RP, możesz zapytać o to ROPS,a niemniej wnioskiem strony w sprawie uchylenia decyzji jesteś związana.
Czyli, teraz uchylasz, a jeśli chcesz weryfikować czy koordynacja nie zachodziła wcześniej, jednocześnie zapytaj o to ROPS. Jednocześnie, od razu uprzedzam - bez dokładnych danych członka rodziny przebywającego zagranicą, choćby kraju w którym mógłby być, pracodawcy, ciężko będzie o odpowiedź - bardziej prawdopodobne jest pismo, że nie udało się ustalić, czy koordynacja zachodzi.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
nie ojca nie ma bo dotyczy to samotnej matki
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeśli chce to jej uchylasz. Nie możesz się sprzeciwiać woli strony w tym wypadku.
Walka z wiatrakami since 1998.
A może ma ktoś do tego ładne uzasadnienie?
nie musisz uzasadniać - dodaj ( ja tak robię) art. 107 KPA - bez uzasadnienia bo spełniasz życzenie strony
Przy mojej Pani kierownik nie da rady dać tylko art. 107
Oprócz czy mogę uchylić decyzje na wniosek strony - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
pomocy decyzja podstawa na 200 zł
CAS...................
prosze o pomoc
sprawozdania Ezar, FA+
pomocy decyzja podstawa na 200 zł
Czy jest możliwość
zbiór centralny FA
jak utworzyc decyzje uchylajaca w sygnity
Swiadczenie Pielęgnacyjne
śp dla rolnika - czy będzie zapis w ustawie?
Zbiory z rodzinnego w CAS!!!!!!!!!!
Skandal w Senacie
ZAPYTANIE
Proszę o podpowiedź
Pismo od klientki zza granicy
CZY SIĘ NALICZA