śp dla roników

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Jolka

Re: śp dla roników

Post autor: ~Jolka »

Koń nie tworzy ustawy, on ją tylko interpretuje w/g swojego uznania a to, że ma duży łeb wcale nie znaczy, że dobrze myśli. W/g mnie rodzice rolnicy obecnie są jakby produktem ubocznym w całym procesie świadczeń rodzinnych. Prawa nabyte mamy niby zachowane, ale jest tworzone prawo o zwrocie świadczeń w formie zasiłku dla dorosłego opiekuna i czy my też będziemy mu podlegać na tych samych zasadach tego chyba nie wie nikt. Wiadomo tylko, że o taki zwrot trzeba będzie wystąpić z wnioskiem, z wnioskiem o zasiłek dla opiekuna a nie o zwrot świadczenia pielęgnacyjnego.Moim zdaniem, obecnie nie ma regulacji na temat rodziców-rolników , którym po 30 czerwca 2013r. odebrano świadczenia pielęgnacyjne.
~magda

Post autor: ~magda »

\'\'Moim zdaniem, obecnie nie ma regulacji na temat rodziców-rolników , którym po 30 czerwca 2013r. odebrano świadczenia pielęgnacyjne.\'\'
Jest, projekt ustawy o zasiłku dla opiekuna.
~Iks

Post autor: ~Iks »

\'w ustawie nie istnieje żaden zapis, który wykluczałby prawo rolnika do świadczenia pielęgnacyjnego\'

Ehh, Kati - a pokaż mi w jaki sposób na podstawie tej ustawy możesz mu to świadczenie przyznać - bo ja naprawdę nie wiem. (Tzn. w sytuacji gdy oleje pracę na roli w związku z opieką to ja bym też jak najbardziej przyznał - ale chodzi mi o wszystkie inne przypadki)

\'nagle jakas uchwała NSA, kompletnie nie wiążaca gmin\'

To jak myślisz, jaki jest sens tej uchwały? Po co ona powstała?
~x

Post autor: ~x »

po to ,żeby takie pacany ją przytaczały.
~Jolka

Post autor: ~Jolka »

W Sejmie jest tworzony poselski projekt odnośnie świadczeń pielęgnacyjnych dla opiekunów dzieci niepełnosprawnych, dlatego uważam, że teraz parlamentarzyści mogą uregulować naszą kwestię prawa do świadczenia pielęgnacyjnego dla rodziców - rolników. Wystarczy, że określą się na tak, lub nie. Problem w tym , żeby widzieli taką potrzebę, dlatego piszcie do parlamentarzystów, rzeczników i innych kto byłby nam pomocny. Bo jeżeli nam teraz tych spraw nie uregulują, to tylko pozostanie nam \"kopanie się z koniem\" a mnie to przerasta.
~wxp

Post autor: ~wxp »

ja jestm, za Konstytucja art 32, i nic wiecej !!
~wxp

Post autor: ~wxp »

~wxp znow baran przytacza art 32 KRP jak go nie rozumie
~rolniczka

Post autor: ~rolniczka »

daje wiaare koniowi z podlasia ze otrzymam zalegle swiadczenia
~dtw

Post autor: ~dtw »

konik z podlasia nie jest wykladia prawa ! jest zwyklym koniem do roboty, ma pomagac ! tak mowi Kpa , jezeli kon nie bedzie przestrzegal zapispw w Kpa, moze byc wytoczone postepowanie karne ?
~rolniczka

Post autor: ~rolniczka »

~dtw --- dziekuje
ODPOWIEDZ