śp dla roników

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: śp dla roników

Post autor: Iks »

\'liczy się ustawa \'

Nawet jeśli, to tam nic nie ma o tym, że pracującym w dalszym ciągu rolnikom się należy.
Walka z wiatrakami since 1998.
~benia

Post autor: ~benia »

oczywiście masz rację
~benia

Post autor: ~benia »

oczywiście masz rację
~Kr

Post autor: ~Kr »

należało się zawsze i nadal nic się nie zmieniło.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Weź sobie dopisz etyn do nicka bo się nie znasz i piszesz bzdury w każdym wątku.
Walka z wiatrakami since 1998.
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

Podobnie jak kb, Elmer i Iks uważam, że nie można lekceważyc uchwały 7 sedziów.
Piszecie że pracujecie na ustawie. To skupcie się na pierwszym członie rezygnacji z/niepodejmowaniu zatrudnienia.
NSA nie dywaguje, ze praca w gospodarstwie rolnym jest zatrudnieniem. NSA stwierdza, ze osoby prowadzącej gospodarstwo rolne niemożna uznać za rezygnującą z/niepodejmującą aktywności zawodowej w związku z koniecznością sprawowania opieki.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~mama

Post autor: ~mama »

Dzien dobry, dopiero znalazłam ten portal,mam córkę 20 lat i studiuje dziennie,DPM i tak, chodzi, jakoś tam przejdzie kilkanascie metrów ręka prawa nie sprawna,sama się nie wyką pie bo nie utrzymuje równowagi i takie tam .....ale np.bylismy na orzecznictwie na komisji i czekamy przed drzwiami siedząc a pewna pani przychodząc pyta mnie kto na komisję więc odpowiadam,ze córka a ona mówi ,że córka zdrowa no ale cóż,córka mieszka w akademiku dojeżdża na wydział ja jej pomagam kiedy tylko mogę jesli muszę pojechac do domu na noc i jej nie wykąpie to tak jest,mam 4 ha pola oczywiscie nie uprawim bo opiekuję się córką i nie mam pieniędzy,mam ŚP od 9lat opłacam KRUS z mężem,mąż gdzie może dorabia a i tak nie mamy na opłaty.Proszę powiedzcie mi czy nie powinnam otrzymac tej podwyżki?
~Jola matka ON

Post autor: ~Jola matka ON »

W moim GOPS w Krzeszowicach stosują uchwałę 7 sędziów nawet dla posiadacza gruntów rolnych, który nie prowadzi żadnej działalnosci rolniczej i nie jest ubezpieczony w KRUS. Napisałam oświadczenie,że nie uprawiam moich gruntów , czasami zbieram tylko dzikie zioła, bo jestem zwolennikiem medycyny naturalnej i na tej podstawie odmówiono mi świadczenia pielęgnacyjnego.

Tak ze uwaga opiekunowie : kupjcie zioła tylko w aptece, nie zbierajcie sami- bo zostaniecie rolnikami , świadczenie zostanie wam odebranei i swoje niepełnosprawne dzieci będziecie musieli karmić pokrzywą !
~mama

Post autor: ~mama »

Poczytałam troszkę Waszych postów,i dziękuje za odpowiedz już jej nie potrzebuję jestem,jestem w wielkim szoku.
~Beata

Post autor: ~Beata »

do mamy,myślę,że tym paniom w MOPSIE pączki staneły w gardle przy kawce,bo dlaczego nic nie odpowiedziały pani,na tak proste zapytanie.Pozdrawiam i życzę zdrówka.
ODPOWIEDZ