jeden skład jedno nam uwalił, inny inną sprawę utrzymał, dlatego piszę, że 1-1
zanim to się wyklaruje w SA trochę zejdzie, ustawowo wg mnie za cholerę nie można przyznać, ale na logikę to jest granda i krzywdzenie ludków
Lub ewentualnie z wyrokami Sądów Administracyjnych? Z góry dziękuję.
Rozumiem, a jeżeli można zapytać, jakimi przesłankami prawnymi zatem kierowało się SKO przyznając świadczenie w sytuacji gdzie to nie osobie opiekowanej a współmałżonkowi wygasło orzeczenie?
Tutaj w przypadku który mam SKO przyznało do czasu ważności orzeczenia współmałżonka który to dostał nowe orzeczenie i strona złożyła o kontynuację na prawach nabytych. Osoba opiekowana ma orzeczenie na stałe.MKZ pisze: ↑12 maja 2025, 14:38U mnie Strona odwołała się od decyzji odmawiającej świadczenia, ponieważ nowe orzeczenie uzyskał małżonek, a nie osoba wymagająca opieki. Nadmieniam, że niepełnosprawność osoby wymagającej opieki powstała do ukończenia 18 roku życia i ops przyznawał świadczenie. SKO wszczęło z urzędu postępowanie i stwierdziło nieważność decyzji w której przyznaliśmy świadczenie pielęgnacyjne do daty końca ważności orzeczenia współmałżonka. Tak więc niezbadane są wyroki SKO...