ŚP na prawach nabytych - problem
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: ŚP na prawach nabytych - problem
jeden skład jedno nam uwalił, inny inną sprawę utrzymał, dlatego piszę, że 1-1
zanim to się wyklaruje w SA trochę zejdzie, ustawowo wg mnie za cholerę nie można przyznać, ale na logikę to jest granda i krzywdzenie ludków
zanim to się wyklaruje w SA trochę zejdzie, ustawowo wg mnie za cholerę nie można przyznać, ale na logikę to jest granda i krzywdzenie ludków
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Czy możesz podać sygnatury sprawy gdzie SKO przyznało świadczenie w analogicznej sytuacji oraz gdzie odmówiło? Czy można się gdzieś z tym zapoznać?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Lub ewentualnie z wyrokami Sądów Administracyjnych? Z góry dziękuję.Tom. pisze: 15 kwie 2025, 11:49 jeden skład jedno nam uwalił, inny inną sprawę utrzymał, dlatego piszę, że 1-1
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
sygnatura SKO ci nic nie da bo to nie jest nigdzie publikowane, o wyrokach póki co nic nie wiem
-
- Praktykant
- Kontakt:
Rozumiem, a jeżeli można zapytać, jakimi przesłankami prawnymi zatem kierowało się SKO przyznając świadczenie w sytuacji gdzie to nie osobie opiekowanej a współmałżonkowi wygasło orzeczenie?Tom. pisze: 12 maja 2025, 8:18 sygnatura SKO ci nic nie da bo to nie jest nigdzie publikowane, o wyrokach póki co nic nie wiem
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
a żebym to ja pamiętał.... może mi się uda to namierzyć
-
- Praktykant
- Kontakt:
Jeżeli się uda odszukać to bardzo bym prosił o wskazanie czym się kierowało SKO przyznając świadczenie. Z góry dziękuję.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
U mnie Strona odwołała się od decyzji odmawiającej świadczenia, ponieważ nowe orzeczenie uzyskał małżonek, a nie osoba wymagająca opieki. Nadmieniam, że niepełnosprawność osoby wymagającej opieki powstała do ukończenia 18 roku życia i ops przyznawał świadczenie. SKO wszczęło z urzędu postępowanie i stwierdziło nieważność decyzji w której przyznaliśmy świadczenie pielęgnacyjne do daty końca ważności orzeczenia współmałżonka. Tak więc niezbadane są wyroki SKO...
-
- Praktykant
- Kontakt:
Tutaj w przypadku który mam SKO przyznało do czasu ważności orzeczenia współmałżonka który to dostał nowe orzeczenie i strona złożyła o kontynuację na prawach nabytych. Osoba opiekowana ma orzeczenie na stałe.MKZ pisze: 12 maja 2025, 14:38 U mnie Strona odwołała się od decyzji odmawiającej świadczenia, ponieważ nowe orzeczenie uzyskał małżonek, a nie osoba wymagająca opieki. Nadmieniam, że niepełnosprawność osoby wymagającej opieki powstała do ukończenia 18 roku życia i ops przyznawał świadczenie. SKO wszczęło z urzędu postępowanie i stwierdziło nieważność decyzji w której przyznaliśmy świadczenie pielęgnacyjne do daty końca ważności orzeczenia współmałżonka. Tak więc niezbadane są wyroki SKO...
-
- Praktykant
- Kontakt:
Podałem mail na pwTom. pisze: 15 kwie 2025, 11:49 jeden skład jedno nam uwalił, inny inną sprawę utrzymał, dlatego piszę, że 1-1
Oprócz ŚP na prawach nabytych - problem - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zgon wnioskodawcy zasiłek rodzinny
składka zdrowotna, społeczna
Wypłata świadczeń przed świętami.
działalność gospodarcza
czy od maja 2025 r., przyznać
zasiłek pielęgnacyjny
śwadczenie pielęgnacyjne
czy musi być oryginał zaświadczenia?
czy ma uprawnienie do macierzyńskiego?
zmiana składki KRUS
renta rodzinna a dochód uzyskany
nieodebrane awizo