ŚP - SKO - WSA - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 10 gru 2020, 1:56

forumowiczek pisze:
09 gru 2020, 18:55
Pytam pracowników SR: nie można przyznać SP w takim przypadku,
pytam dział kontrolujący WUW - nie można przyznać bo taki jest obowiązujący stan prawny,
pytam Ministerstwo - odpowiedziało że przepis prawa nie zmienił się od kilkunastu lat i nie zmieniają go rozstrzygnięcia sądów w indywidualnych sprawach.
Jutro piszę z powrotem do WSA wniosek o interpretację zastosowania uzasadnienia wyroku w mojej konkretnej sprawie w odniesieniu do odpowiedzi Ministerstwa.
Dodam, że sprawę mam od półtorej roku.
Napisz jeszcze do TSUE
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 10 gru 2020, 15:44

No Krzysztof - specjalisto od krytyki lepiej Ci? , bo jakoś nic Twój post nie wnosi.
forumowiczek
Stażysta
Od: 11 kwie 2016, 10:24
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2020, 16:14

dziękuję za dalsze rozwinięcie tematu i dodanie otuchy ze nie jestesmy sami z takimi sprawami.....ile ośrodków tyle interpretacji....niedługo pracując w świadczeniach rodzinnych trzeba ukończyć studia prawnicze, żeby niektóre artykuły zrozumieć i to co ustawodawca chciał zawrzeć pomiędzy wersami...dam znać co dalej z naszą sprawą, póki co czekam kiedy wpłynie odwołanie... :|
leol
Starszy referent
Od: 22 sie 2017, 21:29
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 17 gru 2020, 18:30

Wracając do tematu....mija termin na odwołanie i nadal go nie ma. Czy to oznacza że kancelaria szykuje coś innego, może być jakiś większy problem z tej sprawy? Podpowiedzcie
leol
Starszy referent

Napisano: 11 lut 2021, 19:09

Witam...dalszy ciąg sprawy....kancelaria wniosla odwołanie, poszło to do Sko, gdzie było 1,5 mca....wraca uchylone i do ponownego rozpatrzenia :oops: wyjaśnienia wymaga związek przyczynowo skutkowy pomiędzy niepodejmowaniem zatrudnienia a koniecznością sprawowania opieki....oraz czy osoba wymagająca opieki jest np leżącą. W kwestii art. dot. daty powstania niepełnosprawności oraz emerytury napisali jedno zdanie że jesteśmy związani w tej sprawie wyrokiem WSA, i co teraz, jeśli będzie wyjaśnione pozytywne, to czy w dalszym ciągu mogę odmówić, z uwagi na art. 17 ust. dot. daty niepełnosprawnosci?
leol
Starszy referent

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem