spadek- naprowadzi mnie ktoś? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 31 sty 2017, 13:50

Forum nie o tym ale moze ktos sie orientuje:
Zmarł mój ojciec w listopadzie zeszłego roku. Nie był zwiazany z moją mama zostawił ją sie gdy mama była w ciazy ze mną. Pozostawił żonę i 4 dzieci w tym 3 pełnoletnich. Zona ojca przyszła do mojej mamy bo nie wie gdzie ja mieszkam poinformowac ze trzeba uregulowac sprawy majątkowe- dom i to co pozostało z gospodarstawa wszystko było zapisane na ojca. Znaczną część ziemi ojciec sprzedał bo nie płacił na mnie alimentów i komornik go scigał.
Nie wiem co zrobic, czego ta kobieta sie spodziewa i jak wyglada pozbycie sie tego spadku lub przyjęcie mojej części i jakie to ewentualnie miałoby skutki dla mojej macochy i jej dzieci oraz dla mnie. Gdzie iść, co robić nie wiem i prosze o pomoc.
monika1986

Napisano: 31 sty 2017, 15:10

z tego co gdzies tam slyszalam to jesli nie chcesz przyjac spadku, bo sie obawiasz ze razem ze spadkiem przyjmiesz tez i dlugi ojca,jesli takie mial - to ma sz 6 miesiecy na zlozenie wniosku do sadu o odrzucenie spadku...jesli tego nie zrobisz dziedziczysz po nim...majatek i ewentualne dlugi :0 (tylko dlugi to zdaje sie ze od jakiegos czasu tylko do wysokosci tego co sie otrzymalo w spadku)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x