specjalista pracy socjalnej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 05 maja 2014, 15:25

Witam,
mam pytanie kiedy zostaliście specjalistą pracy socjalnej. Skończyłam pracę socjalna i mam ponad 3 lata stażu jako pracownik socjalny. Kierownik sam mianuje czy pracownik prosi kierownika, jak jest u Was? Będę wdzięczna za posty.
perełka

Napisano: 05 maja 2014, 22:05

Zanim zostaniesz specjalistą pracy socjalnej musisz być starszym pracownikiem socjalnym.Pisz podanie o starszego pracownika a potem o specjalistę. Powodzenia
zzzzzz

Napisano: 06 maja 2014, 10:51

W ustawie o wynagradzaniu pracowników samorządowych w tabeli IV punkt H jest napisane, że specjalistą pracy socjalnej można zostać posiadając wykształcenie wyższe, dyplom pracownika socjalnego i specjalizacja I stopnia w zawodzie pracownik socjalny (z tym, że według przepisów jeżeli masz magistra to tym samym masz już specjalizację I stopnia) oraz 3 lata stażu pracy.
Według mnie należy Ci się specjalista pracy socjalnej. U nas jest tak, że to pracownicy sami występują z pismem o mianowanie.
Agnieszka86

Napisano: 23 lip 2014, 9:16

Witam,
czy ktoś może zamieścić pismo, w którym kierownik mianuje pracownika socjalnego na specjalistę pracy socjalnej? Jak odbywa się cała procedura.
Dziękuję i pozdrawiam Blanka
Blanka

Napisano: 23 lip 2014, 10:41

Pismo? Dostaje się aneks do umowy o pracę ze zmianą stanowiska i wynagrodzenia.
jerzozwierz
Referent
Od: 17 sty 2006, 23:22
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2014, 12:30

do Agnieszki: Gdzie jest zapis, że jak mam magistra to tym samym jestem specjalistę pracy socjalnej bo kierownik twierdz, że trzeba mieć ukończona specjalizacje I stopnia w pracy socjalnej.?? ( Bo staż pracy jest 3 lata na specjaliste I stopnia a na starszego pracownika socjalnego 5 lat? tak??)
Olaa

Napisano: 23 lip 2014, 13:06

Wszelkie awanse są w gestii kierownika/dyrektora a że spełnia przesłanki .... ;)
wwz

Napisano: 23 lip 2014, 13:06

U nas tylko aneks bez podwyżki ......................

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x