Witam,
mam pytanie kiedy zostaliście specjalistą pracy socjalnej. Skończyłam pracę socjalna i mam ponad 3 lata stażu jako pracownik socjalny. Kierownik sam mianuje czy pracownik prosi kierownika, jak jest u Was? Będę wdzięczna za posty.
Zanim zostaniesz specjalistą pracy socjalnej musisz być starszym pracownikiem socjalnym.Pisz podanie o starszego pracownika a potem o specjalistę. Powodzenia
W ustawie o wynagradzaniu pracowników samorządowych w tabeli IV punkt H jest napisane, że specjalistą pracy socjalnej można zostać posiadając wykształcenie wyższe, dyplom pracownika socjalnego i specjalizacja I stopnia w zawodzie pracownik socjalny (z tym, że według przepisów jeżeli masz magistra to tym samym masz już specjalizację I stopnia) oraz 3 lata stażu pracy.
Według mnie należy Ci się specjalista pracy socjalnej. U nas jest tak, że to pracownicy sami występują z pismem o mianowanie.
Witam,
czy ktoś może zamieścić pismo, w którym kierownik mianuje pracownika socjalnego na specjalistę pracy socjalnej? Jak odbywa się cała procedura.
Dziękuję i pozdrawiam Blanka
do Agnieszki: Gdzie jest zapis, że jak mam magistra to tym samym jestem specjalistę pracy socjalnej bo kierownik twierdz, że trzeba mieć ukończona specjalizacje I stopnia w pracy socjalnej.?? ( Bo staż pracy jest 3 lata na specjaliste I stopnia a na starszego pracownika socjalnego 5 lat? tak??)