Przymusowe badanie psychiatryczne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 06 maja 2014, 11:58

Witam. Zgodnie z tytułem, czy można osobę "przymusić" do badania psychiatrycznego. Pan posiadał orzeczenie którego ważność skończyła się w ubiegłym roku. Pobierał zasiłek stały. Miał urojenia. Twierdzi że teraz jest zdrowy ale ciągle do GOPS przynosi jakieś pisma, chce odszkodowania od byłego pracodawcy a nawet od Watykanu. Nie zarejestrowano go w PUP bo zaczął mówić że jest chory na kręgosłup i takie inne. Obecnie nie ma ubezpieczenia, nawet od nas nie chce tego na 90 dni. Jest samotny, nie ma żadnych dochodów.
Człowiek ze wszystkiego robi sobie żarty, nie jest groźny - na razie przynajmniej, ale coś jest na rzeczy. Chciałabym coś zadziałać, on na wizytę psychiatry se nie godzi gdyż uważa że jest zdrowy, co byście mi poradzili?
E-w-a

Napisano: 06 maja 2014, 12:36

wniosek do sądu wraz z notatkami służbowymi również np z Komisariatu oraz pisma klienta o badanie, powołać się na ustawę o ochronie zdrowia psychicznego.
lkj

Napisano: 06 maja 2014, 13:21

wiosek do sądu rodzinnego i nieletnich o poddanie badaniu psychiatrycznego bez ich zgody z mocnym uzasadnieniem i dokumentami
Kazik

Napisano: 06 maja 2014, 13:25

Jeśli mam skserować wszystko co pisał i przynosił łącznie z paniami gazet dla panów to czeka mnie ze 200 stron kserowania? A orientujecie się czy do tego badania potrzebne jest ubezpieczenie zdrowotne i czy za to badanie płaci GOPS?
E-w-a

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x