Specjalistyczne Ośrodki P/Przemocy w Rodzinie - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 sty 2009, 0:30

Proszę o informację - jaką macie kadrę i w jakim wymiarze pracują, zarobki.
Czy skupiacie się tylko na pomocy osobom, które przebywają w ośrodku, czy wychodzicie na przeciw np. zgłoszenia pracowników socjalnych z gminy, środowiska, sąsiadów i ofiary przemocy pozostają w domu??
~Zigi

Napisano: 12 sty 2009, 10:14

a co to takiego, czy co niektórym już całkiem odbija? Bo ja mam wrażenie, że zamiast leczyć przyczynę skupienie jest na skutku. Potrafię zrozumieć ignorantów, ale żeby coś takiego w pomocy społecznej - trudno mi zrozumieć. To dopiero jest przemoc zakładać kolejne ośrodki zamiast domy kultury, przedszkola, pozaszkolne imprezy kulturakne itp. gdzie młodzież i dzieci miałyby alternatywnie gdzie spędzić miło i pozytecznie czas poprzez naukę i wychowanie.
~dzibar

Napisano: 12 sty 2009, 23:11

Dzibar - odsyłam do Krajowego Programu P/działania Przemocy i czasu jego wprowadzenia.
Jak już powstały Ośrodki, to proszę o informacje.
~Zigi

Napisano: 17 kwie 2009, 22:56

u nas dzialaja - woj slaskie, w jednym z nich - bo on nim moge powiedziec, pracuja pracownicy socjalni, 2 psychologow, prawnik ma dyzury, udzielamy pomocy nie tylko osobom przebywajacym w hosteluale i ofiaraom z calego miasta, wspolpracujemy scisle z komisariatami - wymiana inf dot niebieskich kart, wspolpraca z dzielnicowymi i td, z sadem,z ops - em, prowadzimy grupy wsparcia i grupy socjoterapeutyczne dla dzieciakow z rodzin prezmocowych ora zrealizujemy program korekcyjno - edukacyjny dla sprawcow.pracownicy wychodza w teren, pracuja na miejscu w srodowiskach. Pracownicy socjalni i psychologowie pracuja w pelnym wymiarze godz. Aha - na nocne dyzury mamy zatrudnionych opiekunow nocnych
~...

Napisano: 27 kwie 2009, 10:51

a kto utrzymuje ośrodek ? Powiat, czy gmina?
~ewa

Napisano: 11 maja 2009, 8:35

gmina
~ktos

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x