Specjalistyczne usłgi opiekuńcze - ważność zaświadczenia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 03 mar 2015, 13:45

W zeszłym roku od października do grudnia realizowaliśmy usługi opiekuńcze dla dziecka niepełnosprawnego, matka wówczas przyniosła stosowne zaświadczenie lekarskie. Teraz w marcu dostaliśmy kasę na dalsze usługi, prosiliśmy kobietę o nowe zaświadczenie, kobieta oburzyła się i powiedziała, że lekarz powiedział jej, że zaświadczenie ważne jest rok. Czy miała rację? Ośrodek sąsiedni bierze takie zaświadczenie co 3 miesiące.
Hania 123

Napisano: 03 mar 2015, 15:31

Niektóre ośrodki dają suo na czas ważności orzeczenia. my dajemy na rok. Dzie pisze że co 3 m-ce trzeba nowe zaświadczenie?
MAV

Napisano: 03 mar 2015, 15:35

Właśnie też mi się to wydawało dziwne. Dzięki
Hania 123

Napisano: 04 mar 2015, 8:51

Czy jakiś zapis to reguluje ? Stan zdrowia może ulegać zmianie i to co było ważne pół roku temu nie jest teraz. Zapewne każdy OPS sam ustala sobie "okres ważności". Ale czy jest to gdzieś sprecyzowane?
olo

Napisano: 04 mar 2015, 14:30

Nigdzie nic nie precyzują i żadnych szkoleń z tego zakresu w dodatku nie robią.
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 14:45

a czym sie jeszcze u was zajmują osoby które są zatrudnione na stanowisku spec usług opiekuńczych bo u mnie np 1 w tygodniu jeździ do podopiecznych a poza tym zajmuje sie funduszem aliment.
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 15:50

Zwykłymi usługami opiekuńczymi
Gość

Napisano: 04 mar 2015, 19:42

Niczym innym niż zwykłe uslugi opiek. Aczy wasi sp. Usług specjalisycznych mają uprawnienia zgodnie z rozporzadzeniem?
adi123

Napisano: 05 mar 2015, 10:21

u nas sie zajmuje fa, prowadzi kadry hacap i cos tam jeszczea a właściwej pracy ma 6 osób i nawet raz w tygodniu nie jest u podopiecznych
Gość

Napisano: 05 mar 2015, 10:31

U nas pracownik socjalny zajmuje się specjalistycznymi usługami. Nawet nie wiedziałam ,ze w innych ośrodkach jest specjalnie osoba która zajmuje się specjalistycznymi usługami.
ala18

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x