ubezwłasnowolniony bez opiekuna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 mar 2015, 12:27

Witam
Mam pana, który jest całkowicie ubezwłasnowolniony ale toczy się sprawa w sądzie o ustanowienie opiekuna (2 osoby się ubiegają). Osoba jest nieubezpieczona i wpływa do OPS wniosek ze szpitala o wydanie decyzji potwierdzającej prawo do korzystania ze świadczeń na 90 dni. Do tego muszę mieć wywiad ale z kim mam przeprowadzić. Przeraża mnie kraj, w którym można być w takim "zawieszeniu" jak mój podopieczny. Stałego nie możemy mu dać, pomocy żadnej do momentu aż Sąd łaskawie zdecyduje komu dać opiekę. Pomocy.
YoYo

Napisano: 03 mar 2015, 12:52

stroną w postepowaniu jest ubezwłasnowolniony, jego dane wpisujesz do wywiadu, na niego wydajesz decyzję, więc o co chodzi?
Niki1

Napisano: 03 mar 2015, 15:50

Mam, podobny przypadek, sąd wydał mi postanowienie o ustanowieniu doradcy tymczasowego dla całkowicie ubezwłasnowolnionego, a osobnym torem toczy się o ustanowienie opiekuna. też wisiałam w próżni prawie 3 miesiące. Masakra.
ggwk

Napisano: 03 mar 2015, 22:08

Nie miałam takiego przypadku, ale jesli jest wniosek ze szpitala o zgłoszenie do świadczeń, to w przypadku osoby chorej, zaburzonej nie musisz mieć wszystkich danych, a pomoc może iść z urzędu
truskawka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x