Ela jeśli Wy prowadzicie tego typu usługi - mam masę pytań!!
Pierwszy problem (informacja innego ops-u - tyle, że miejskiego): jeśli dziecko uczy się w szkole - nie ma mowy o specjalistycznych usługach. Dlaczego ? Szkoła powinna realizować wszelkie zapisy z rozporządzenia o tych usługach. Dopiero jeśli z powodów organizacyjnych nie może wszystkich my mamy przyznać tylko to, czego dziecku w szkole nie zapewniono.
Co Ty na to ?
Nasze województwo wymaga udowodnienia na piśmie, że inne systemy (oświata, zdrowie ) nie dają dziecku tego, czego potrzebuje i wtedy możemy dostać dotacje.
Specjalistyczne usługi na wsi - czy to możliwe
Re: Specjalistyczne usługi na wsi - czy to możliwe
w rozporządzeniu jest wyraźnie napisane, że jeżeli wykorzystano z oświaty i nfz to my mamy obowiązek. W szkole ma zaj. z logopedą 2godz. 2 socjoterapeutyczne.
Re: Specjalistyczne usługi na wsi - czy to możliwe
Witam jestem mamą chłopca z autyzmem i starałam się w ośrodku pomocy społecznej o suo otrzymałam informację że są w stanie mi zaoferować 2 godziny na miesiąc przy czym psychiatra zaleca 20 godzin tygodniowo co mogę zrobić aby wywalczyć więcej godzin dla dziecka proszę o pomoc
Oprócz Specjalistyczne usługi na wsi - czy to możliwe - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Podpowiedzcie mi, proszę...
Alkomaty dla ośrodków pomocy społecznej
Jakie macie zarobki jako pracownik socjalny?
zmiana miejsca zamieszkania
skierowanie do.........
składki KRUS
rekrutacja na specalizację II trwa MCPS
posiadacz samoistny
odrebne gospodarstwo domowe
zasiłek okresowy
SUO- jakie zaświadczenie?
plan pomocy dziecku w rodzinie zastępczej
kontrakt socjalny co mozna??
Decyzja w sprawie asystenta rodziny??
News w TVN