specjalistyczne usługi opiekuńcze dla osoby z zaburzeniami p - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 sie 2015, 10:40

Czy można przyznać pomoc w formie specjalistycznych usług opiekuńczych dla osób z zaburzeniami psychicznymi - dziecka autystycznego poza miejscem jego zamieszkania? Wytyczne odnośnie tego rodzaju usług dla województwa dolnoślaskiego mówią tylko o świadczeniu usług w miejscu zamieszkania. Natomiast zgodnie ze stanem faktycznym brak jest możliwości świadczenia takich usług w miejscu zamieszkania dziecka
ula66

Napisano: 22 sie 2015, 18:21

u nas SUO jest swiadczone w miejscu wskazanym przez rodzica.
mama autystyka

Napisano: 23 sie 2015, 19:30

Aby tylko na terenie gminy - to będzie w miejscu zamieszkania
kizia

Napisano: 25 sie 2015, 12:58

A czy ktoś z Was przyznaje SUO które są świadczone na terenie innej gminy z powodu braku możliwości zapewnienia takich usług w miejscu zamieszkania?
Gość

Napisano: 10 sie 2016, 9:18

Witam. Tak my tak realizowaliśmy do czasu kwietniowej kontroli z UW i niestety Wojewoda nam to uwalił i teraz siedzę i myślę, co tu zrobić, żeby kontynuować dziecku usługi bo Wojewoda nie chce mi odpuścić a nie mam w swojej gminie specjalisty - a i specjaliści nie chcą przyjeżdżać do domu dziecka. Czekając na stanowisko pokontrolne Wojewody w lipcu pokryliśmy koszty terapii zasiłkiem celowym ale co dalej?? Może ktoś coś??
hhh

Napisano: 11 sie 2016, 7:45

Mam ten sam problem. Do tej pory SUO swiadczone było na terenie innej gminy, UW wstrzymał kasę... i co teraz? Jak mamy pomagac tym dzieciakom jak małe gminy nie maja mozliwosci zapewniac takich usług na terenie gminy. Brak specjalisytów, brak miejsca.... Niech w końcu tym "na górze" dotrze, że nasze dzieci nie są gorsze od tych z duzych gmin...
olaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x