specjalistyczne usługi opiekuńcze - kalkulacja - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 lut 2014, 14:39

co jest u was podstawą do wyliczenia kosztu 1 godziny SUO dla osób z zab. psych.... nasz UW przyjmuje za max 22 zeta za godz. ale ma to sie nijak do wynagrodzenia osoby swiadczącej usługi... nie zarabia wiele (podstawa 1 500 około) i kalkulując na podstawie wynagrodzenia stawka godzinowa to ok. 31 zeta...
pytanie... co z reszta wynagrodzenia skoro uw dotuje tylko do 22 zeta
~ja

Napisano: 13 lut 2014, 15:14

przetarg
~Lena

Napisano: 13 lut 2014, 15:16

nie przetarg... uslugi świadczą osoby zatrudnione na umowę o pracę... w okolicy nie ma firm zewnetrznych świadczących owe usługi
~ja

Napisano: 13 lut 2014, 15:56

czy dzieci chodzące do szkoły specjalnej, niepełnosprawne mogą mieć przyznaną pomoc w ramach usług opiekuńczych specjalistycznych jeżeli korzystają już z rehabilitacji, logopedy- proszę o wypowiedz
~krystyna

Napisano: 13 lut 2014, 15:59

tylko wtedy gdy nie ma mozliwości dostepu do tych usług w oświacie, nfz itp
~ja

Napisano: 13 lut 2014, 16:15

a jeżeli osoba samotnie wychowująca oczekuje pomocy w podstawowej opiece- spędzaniu czasu wolnego, czynnościach przy dziecku niepełnosprawnym, pracujący zawodowo w różnych porach?
~krystyna

Napisano: 13 lut 2014, 16:41

to ma srodki finansowe na zapewnie opieki w tych godzinach... są świetlice w szkołach itp...
~ja

Napisano: 13 lut 2014, 16:44

chodzi głównie o popołudnia i wieczory
~krystyna

Napisano: 13 lut 2014, 17:01

a to pora dość dziwna na usługi z ops
~ja

Napisano: 14 lut 2014, 11:41

ja mam podpisaną umowę z firmą - 60 zł brutto godzina suo. jakiś czas temu zatrudniałam logopedę i rehabilitanta - koszt godziny 60/65 zł brutto. kwoty są takie a nie inne, ponieważ wliczyć w nie należy koszt dojazdu opiekunek specjalistycznych. może w dużych miastach wyglada to inaczej. my jesteśmy gminą wiejską i specjalistów z kwalifikacjami przewidzianymi w rozporzadzeniu ze świecą szukać. jak do tej pory nikt mi tego nie zakwestionował. co do suo świdczonych dla dziecka korzystającego ze specjalistycznej szkoły - odmówiłam takiej pomocy i co? i SKO uchyliło decyzję. dziecko jeździło do szkoły a popołudniu dodatkowo miała przychodzić opiekunka specjalistyczna.
~ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x