Specjalizacje pracownika socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 22:08

Czytaj rozporządzenie dot specjalizacji. 2 lata pracy potrzeba aby podejść do szkolenia specjalizacyjnego ( nie jest to szkolenie z marszu- chcę i robię. ) Muszą być spełnione pewne warunki a jAKIE TO CZYTAJ ROZPORZADZENIE
Majka85
Stażysta
Od: 11 kwie 2014, 19:29
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 22:53

Czy przy awansie zawodowym trzeba przechodzić przez wszystkie szczeble awansu tj- pracownik socjalny, starszy prac socjalny, specjalista pracy socjalnej....

Jak to wygląda pod względem prawnym?

Czy ze stanowiska pracownika socjalnego możliwy jest awans zawodowy na specjalistę?>
Ja mam 10 lat pracy- wyższe wykształcenie i nie mogę uzyskać tytułu specjalisty. Z łaską otrzymałam starszego pracownika
zzzzzz

Napisano: 16 kwie 2014, 7:41

ja też mam 10 lat pracy, wyższe wykształcenie i nie jestem starszym pracownikiem socjalnym.... cóż....
ppppppp

Napisano: 22 sie 2014, 9:43

a.psocj pisze:Mi po prostu chodzi o to, czy jak mam wyższe wykształcenie kierunek praca socjalna, pracuje 2 lata - to żeby mieć 1 stopień specjalizacji to muszę przejść szkolenie i zdać egzamin?
Czy po prostu mając to mam już tą specjalizację?

Dopytuje się, bo informacje odnośnie 1 specjalizacji nie są dla mnie w pełni jasne (bo chcąc mieć 2 stopień specjalizacji w moim przypadku muszę mieć te 5 lat doświadczenia no i przejść szkolenie i egzamin).

W takiej sytuacji jesteś ZWOLNIONY z odbywania specjalizacji I stopnia; ta specjalizacja jest przeznaczona dla osob ktore nie posiadają wyzszego wyksztalcenia lub wyższego wyksztalcenia kierunkowego; jesteś ZWOLNIONY, co nie oznacza, ze posiadasz pierwszy stopień. po prostu pomijasz I stopien w drodze awansu zawodowego.
po studiach kierunkowych jak u Ciebie "praca socjalna", lub kiedyś "pedagogika: praca socjalna" , aby ubiegać się o II stopień specjalizacji musisz mieć ukończone minimum 5 lat pracy w zawodzie pracownika socjalnego i przejsc szkolenie specjalistyczne, zdac prace dyplomowa (w formie projektu socjalnego) wraz z niezbednymi dokumentami.
p.s.

Napisano: 22 sie 2014, 9:47

.... 5 lat doświadczenia zawodowego udukomentowanego - na stanowisku "pracownik socjalny" lub specjalista p.s., starszy p.s. itp. . nie wchodzi w grę "aspirant", "asystent", "referent" itp..
p.s.

Napisano: 23 sie 2014, 7:47

Nie, nie masz w takim przypadku jak piszesz I stopnia, ale możesz od razu iść na II. Znam sytuacje z autopsji.
ona ona

Napisano: 01 wrz 2014, 17:22

j/w - nie masz I stopnia specjalizacji. Tytuł specjalistry I stopnia nadaje Komisja
Ale jak masz 3 lata pracy w zawodzie możesz mieć tytuł specjalisty pracy socjalnej ( min. kryteria- wyższe wykształcenie zgodnie z rozp. dot. wynagradzania prac samorządowych)

2 lata pracy jest niezbędne aby podejść do szkolenia I stopnia- :; 3 lata pracy i wyższe możesz- mieć tytuł specjalisty pracy socjalnej (*ostatnia zmiana rozp. dot specjalizacji wprowadza zwolnienie osób z wyższym wykształceniem z I stopnia przy podchodzeniu do II stopnia)
zzzz

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x