Spłata - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 maja 2014, 10:34

Dłużnik spłacił całe zadłużenie względem OWW ośrodka. Osoba uprawniona zwrociła sie do komornika o umorzenie należności względem os. uprawnionej i o zakonczenie egzekucji. Co powinnam teraz zrobić?
1. Wezwać wnioskodawce zeby oświadczyła ze była u komornika i ze zwróciła sie z prosbą o umorzenie
2. Decyzjie uchylającą wydać?
Moze ma ktoś wzór takiej decyzji Bardzo prosze;-)
Grześ

Napisano: 15 maja 2014, 10:50

Prosze Was podpowiedcie bo musze zaraz zrobic tą decyzjie a nie wiem czy to ma być decyzjia uchylająca prawo świadczenia
Grześ

Napisano: 15 maja 2014, 11:37

!. Wzywac nie musisz, nawet nie powinnaś. Strona sama moze złozyc wniosek o uchylenie prawa do FA
2. jak otzrymasz pismo od komornika o umorzeniu postępowania to uchylasz.

najlepiej byłoby 1 wraz ze zgoda strony na uchylenie. Wzywac głupio ale mozesz to delikatnie zasugerowac.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 11:41

Zastanawiam sie bo komornik przysłał mi faksem zaświadczenie o skuteczności egzekucji i nie wiem czy prosic zeby przysłał mi jeszcze prośbę o umorzenie. Czy wystarczy to zaświadczenie ze egz, skuteczna i na tej podstawie uchylić. Jak myslisz?
Grześ

Napisano: 15 maja 2014, 11:44

Wystarczy zaświadczenie, a nawet pismo,ze egzekucja umorzona. Tyle tylko,że bedziesz sie bawić w nieco dłuższe uzasadnienie. Przy wniosku strony ze zgoda na uchylenie masz szybko i prosto.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 11:49

A jeszcze jedno szybkie pytanko uchylam od 1 maja mimo ze dzis otrzymałem zaswiadczenie od komornika? tak?
Grześ

Napisano: 15 maja 2014, 12:15

potrzebuje poodstawy prawnej takiej decyzji
Grześ

Napisano: 15 maja 2014, 14:05

Na jaki art. sie powołąć z KPA jeżeli wierzycielka złożyła wniosek o umorzenie należności u komornika a u mnie nie. Czy art. 104, 107 ,105 KPA bedzie dobrze czy art. 163
Grześ

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x