spłata całości długu alimentacyjnego!!! co robić? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 wrz 2015, 10:45

Witam,

Proszę o pomoc, w funduszu jestem od niedawna i zajmuję się nim sama, a takiego przypadku jeszcze nie miałam

Komornik przekazał nam kwotę na ponad 70 tys.zł, wyzerowałam dłużnikowi wszystkie zaległe okresy wraz z bieżącym nawet zaliczyłam na wypłatę FA za wrzesień i została mi jeszcze nadpłata na ponad 200 zł.
Dłużnik miał wystawiane do starych okresów tytuły wykonawcze i jeszcze zalega z kosztami upomnienia do czterech okresów - to czy z tej nadpłaty my mamy sobie odliczyć zaległe koszty upomnień, czy zrobi to Urząd Skarbowy?

- czy Komornik musi nam przesłać jakieś postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego?

Co mam jeszcze zrobić w takim przypadku?:

- wydać jakąś decyzje o utracie statusu dłużnika?
- poinformować wierzycielkę?
- poinformować Komornika o naszych działaniach?
- poinformować urząd skarbowy i napisać jakie tytuły wyk. został spłacone?
- jak było wysyłane pismo do Urzędu Pracy - to też ich o tym poinformować?
- poinformować Prokuraturę i Starostę - bo były wysyłane do nich wnioski?
- co wtedy zrobić w BIG-u?
Gość

Napisano: 21 wrz 2015, 11:34

Ponawiam prośbę o pomoc :)
Gość

Napisano: 21 wrz 2015, 12:42

wszystko sobie potrąć i może wyjdziesz na 0 jeśli nie to pozostałą kwotę zwróć komornikowi a księgowej powiedz i kierownikowi o premii dla siebie
wszystkich gdzie [pisałaś o dłużniku to pismem powiadom, że dłużnik spłacił wszystkie zaległości
a jak jest dalej wypłacany FA to jest nadal dłużnikiem :) alimentacyjnym
BIG wycofujesz nie ma zobowiązań
dsr

Napisano: 21 wrz 2015, 12:47

Dziękuję dsr :-)
Czyli te koszty upomnienia też mamy sobie potrącić i poinformować o tym Urząd Skarbowy??

A o jakiej premii mówisz?
Gość

Napisano: 21 wrz 2015, 13:48

komornika skarbowego powiadom i wycofaj tytuły i w piśmie napisz o umorzenia kosztów skarbowych a premia należy się za skuteczną ściągalność 70 tysięcy :o to dużo i powinni Cię docenić w postaci premii przynajmniej 1000 zł ;)
dsr

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x