spłata zadłużenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 17 paź 2008, 11:47

Witam.Dłużnik alimentacyjny, którego była żona pobierała u nas zaliczkę alimentacyjną chce spłacić całe zadłużenie dla OPS, czy musi robić to przez komornika? czy może też bezpośrednio na konto OPS? proszę pomużcie.
~olga

Napisano: 17 paź 2008, 12:13

tylko przez komornika
~monia

Napisano: 17 paź 2008, 16:58

a dlaczego? jest jakaś ustawa co tak nakazuje i w jaki sposób to następuje?proszę o odpowiedź.
~olga

Napisano: 17 paź 2008, 23:05

Jak chce być koniecznie id iotą, niech płaci tak jak chce komornik.
~tajny

Napisano: 18 paź 2008, 21:50

Jak ja chciałem spłacić całość do OPS bezpośredni, wyszły ogromne j... ja. Komornik zgodził się wpłacić na konto OPS i kazał Opsowi ze swojego konta na jego.
~jawny

Napisano: 18 paź 2008, 22:21

Ja w ogóle nie daje forsy do łapy obcym ludziom na chleb powszedni dla mojej rodziny. Przez pewien czas tak było ale wyszły takie ja ja, że się w pale nie mieści.
Niestety kobitki robiły jajecznicę z alimentów.
~tajny

Napisano: 19 paź 2008, 15:06

Oczywiście chciałem wpłacić, ale najpierw poprosiłem o informację jaki los spotka wpłacone przeze mnie pieniądze. Gdy poinformowano mnie j.w. nie wpłaciłem ani grosza.
Urzędy w takim razie sobie poczekają na zwrot wypłaconych zaliczek do nie wiadomo kiedy, skoro muszą one przechodzić przez łapy komorników.
~jawny

Napisano: 19 paź 2008, 15:41

Kolego jawny, powinieneś się ze mną jakoś skontaktować w bardzo ważnej sprawie. Możesz napisać na skrytkę
Kraków 47 skr. 65.
~tajny

Napisano: 20 paź 2008, 12:58

czy ktoś jeszcze się wypowie?
~olga

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x