sposób ogrzewania

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
ewka78
Referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

sposób ogrzewania

Post autor: ewka78 »

Czy na szkoleniach była mowa może co w przypadku, gdy budynek wielorodzinny prowadzi spółdzielnia i ona zgłasza do CEEB. Czy wówczas należy sie podwyższony dodatek, czy podstawowy ( ogrzewanie z sieci).
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: sposób ogrzewania

Post autor: Tom. »

no weź pomyśl kobieto... skoro w ceeb będzie wpis "ciepło sieciowe" to spełnia przesłanki podwyższonego czy nie?
ewka78
Referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: ewka78 »

Rozumiem sieć ciepłowniczą, źle napisałam. Chodzi mi o przypadek bloku wielorodzinnego ( 10 rodzin) kotłowni jest w tym bloku , opalana węglem, jak w tym przypadku postępujecie.
tko
Stażysta
Zajmuję się: pomocą społeczną
Kontakt:

Post autor: tko »

ewka78 pisze: 24 sty 2022, 16:10 Rozumiem sieć ciepłowniczą, źle napisałam. Chodzi mi o przypadek bloku wielorodzinnego ( 10 rodzin) kotłowni jest w tym bloku , opalana węglem, jak w tym przypadku postępujecie.
jeżeli nie jest to sieć ciepłownicza, a kotłownia w bloku to każda rodzina będzie miała prawo do dodatku osłonowego. A jeżeli jest opalana węglem to do podwyższonego, jeżeli spółdzielnia zgłosiła to do Ceeb i jest tam wpisane, że kocioł na paliwo stałe węglopochodne, czy węgiel jest głównych źródłem ogrzewania.
ODPOWIEDZ